Wat niemand je vertelt Zwangerschap

Zwanger… wat niemand je vertelt

29 oktober 2014

IMG_38413

Zwanger, je krijgt een kindje. Iedereen is blij, en om je heen zie je alleen maar happy zwangere vrouwen. Dus niet, want er zijn veel vrouwen die toch echt wat problemen hebben. Zwanger … wat niemand je vertelt

Zodra je zwanger bent heeft iedereen goede adviezen over hoe je perfect zwanger kan zijn. Men vergeet even te vertellen dat zwanger zijn ook ook minder leuke kanten met zich mee brengt. Overgeven en vaak naar het toilet gaan zijn algemeen bekend. Dat je een periode gruwt van verschillende soorten voedsel. Dat  je huid zo strak aanvoelt waardoor je denkt dat je knapt en nog veel meer andere verschijnselen. Allemaal dingen die je eigenlijk zou moeten weten!

 • Maagzuur: zo’n 70 procent van de vrouwen heeft er tijdens hun zwangerschap last van. Vooral in het eerste en derde trimester kan dit er voor zorgen dat je niet kan eten of slapen. Rennie mag worden gebruikt  bij een zwangerschap, maar vraag bij je eigen arts of verloskundige na of dit mag bij jouw zwangerschap.
 • Nierstuwing: Nierstuwing tijdens je zwangerschap, ik had er nog nooit van gehoord! Totdat ik bij 27 weken zwangerschap pijn in mijn rechterzij kreeg. De pijn kwam en ging weer, maar na 4 dagen werd de pijn ondragelijk. In het ziekenhuis aangekomen bleek ik een nierstuwing te hebben en dat kan zeer pijnlijk zijn. Bij een nierstuwing is er een ophoping van urine in de nier. Dit leidt tot verwijding van het nierbekken,hierdoor is er sprake van een belemmering van de afvloed van urine uit de nier. Mijn baarmoeder drukte op mijn rechternier, die na een echo een prachtig vergroot exemplaar  bleek te zijn. Anderhalve dag aan de buscopan en 3 dagen ziekenhuis was het gevolg.
 • Bandenpijn: De baarmoeder zit vast met banden ( aan je bekken). Zodra de boel gaat groeien gaan de banden gezellig mee. En dit voel je!  Steken in je liezen zijn het gevolg.
 • Tandvlees problemen: Door de hormonale veranderingen in je lichaam is het mogelijk dat je wat meer last zal hebben van tandvlees ontstekingen. Ja, gezellig extra naar de tandarts.
 • Verstopping: Door de hormonen is het mogelijk dat je wat moeilijker naar het toilet kan, obstipatie zeggen we dan heel netjes. Vaak is dit in de eerste trimester maar bij sommige vrouwen duurt dit wat langer. Je zal wat langer op het toilet zitten in de hoop dat er iets gebeurt.
 • Meer haar: Je hormonen zorgen ervoor dat je meer haar krijgt, wat fijn is op je hoofd maar liever niet ergens anders.
 • Sneller buiten adem : Hoe groter je baarmoeder word. hoe sneller je buiten adem bent. De longinhoud is minder en minder met de dag. Traplopen en dat kleine bultje over fietsen worden opeens zware taken.
 • Nare dromen: Tijdens je zwangerschap schrik je vaak wakker tijdens de REM slaap, hierdoor ben je meer bewust van je dromen. Dus die nare droom maar ook de fijne dromen blijven iets langer hangen.
 • Nagels groeien harder: Een leuke bijkomstigheid van je zwangerschap zijn sterke nagels. Prachtige lange gelakte nagels zijn tijdens de zwangerschap geen probleem. Op naar de Etos voor de nieuwe kleuren van Essie en lakken maar.
 • Vergeetachtigheid: Vergeetachtigheid  ontstaat door dat er meer progesteron in je lichaam rondzwerft en daardoor worden je hersenen beinvloed. Je sleutels in de broodtrommel vinden of niet meer weten waarom je naar de slaapkamer bent gelopen is heel normaal. Het is een goed excuus als je ergens te laat komt aan wapperen. Ja, sorry kon de autosleutel nergens vinden.
 • Wachten: 39 weken en je kan niet veel meer. Vanaf dat moment ben je aan het wachten, wachten en nog eens wachten. Heeft jouw kindje het ook nog eens te gezellig in je buik dan is het nog langer wachten. Mijn zoon besloot pas na tien dagen eens de wereld te willen zien. Dvd’s kijken en maar wachten op een signaal dat er iets gebeurt is de beste remedie. Er is nog niet 1 baby blijven zitten dus er zal iets gebeuren ( op een dag).

Het klinkt allemaal alsof een zwangerschap vreselijk is. Het is niet vreselijk, maar het is ook niet de roze wolk die sommige vrouwen andere laten voorspiegelen. Moet je voor de zoveelste keer plassen en zweet je alsof je in de overgang bent, niet getreurd met jou duizenden andere vrouwen ook.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.