Baby verzorging

Waterwipes billendoekjes

3 augustus 2017

Waterwipes billendoekjes

Billendoekjes, je zal ze elke dag gebruiken zodra je baby er is. Ook wij gebruiken ze veelvuldig, en vele merken hebben de revue gepasseerd. Want welke doekjes zijn geschikt voor jouw kind?  Ga je voor goedkoop, duur, geparfumeerd of juist weer niet. Met een nieuwe baby in huis besloot ik dan ook om 3 verschillende billendoekjes te testen. Ik koos voor waterwipes die ik bij de Etos kocht.

Op 1 maart kwam mijn tweede mini man op de wereld, en ik had nog geen billendoekjes gekocht. Na wat gezoek vond ik 3 merken die ik wat betreft de reviews wel wilde uitproberen. De eerste reeks billendoekjes die mijn mini mannen probeerden waren de Waterwipes. Puur water en 1 procent grapefruit extract.

Billendoekjes en de babyhuid

In vergelijking met de huid van volwassenen, is de babyhuid dunner, en is nog niet geheel ontwikkeld. De opperhuid is nog niet helemaal gesloten waardoor de babyhuid sneller kan uitdrogen. Schadelijke stoffen kunnen dus ook makkelijk de babyhuid binnendringen. Bij mijn eerste zoon dacht ik niet na over de stoffen die in billendoekjes zitten. Mocht je een kindje hebben met een gevoelige huid dan is opletten bij billendoekjes niet altijd een slecht idee. Ik ben er van overtuigd dat zo puur mogelijk het beste is voor de baby huid. Een hydrofiel luier of babywashandje met water is dan ook het beste wat je kan doen. Maar voor onderweg heb je toch wel iets nodig.

Billendoekjes

Billendoekjes heb je er in alle vormen en maten. Elk merk zegt natuurlijk dat ze het beste product hebben, maar wat past het beste bij jouw baby. De meeste ziekenhuizen maken gebruik van de doekjes van Pampers, en bij mijn eerste zoon heb ik daar thuis ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Bij mijn tweede zoon wilde ik graag de juiste doekjes voor zijn huid uitzoeken. Veel billendoekjes bevatten flink wat ingrediënten en zijn vaak geparfumeerd. De meeste doekjes bevatten conserveringsmiddelen, zoals phenoxyethanol en parabenen. Van de 32 doekjes bevatten er 25 dat soort stoffen.

Waterwipes en mijn ervaring

Waterwipes bevatten twee ingredienten, 99 procent water en 1 procent fruitextract. Tijdens een bezoek aan de Etos besloot ik deze voor mij nieuwe doekjes uit te proberen. De doekjes zijn kletsnat, maar voor mij was dat geen probleem. De billetjes zijn hierdoor wel heel goed schoon. Ook fijn, ik gebruik er niet veel van. Nu is mijn kleine mini man geen grote poeperd, en dat scheelt enorm. Wel schrok ik van de prijs die ik moest betalen. ik begrijp heel goed dat de prijs mensen kan afschrikken. Voor herhaling vatbaar is het zeker, maar de prijs zou best omlaag kunnen. Water en een babywashandje werken ook heel goed! Gaan wij ze nogmaals gebruiken? Ja.

Tip: Zijn de doekjes echt kletsnat, draai het pak om zodat het water in de doekjes weer goed verdeeld is. Zo kun je er nog langer gebruik van maken.

Welke doekjes gebruik jij?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.