Wat niemand je vertelt

Wat niemand je vertelt over reizen met een dreumes

9 juni 2015

Reizen met je dreumes

Je eerste vakantie met je kind is spannend, maar hoe is het nou echt? Gezelligheid alom zeker, nou dat valt vies tegen. Onlangs gingen wij een weekje op vakantie, maar niemand heeft mij ooit vertelt dat dit een hele ondernemening is. Vandaag wat niemand je vertelt over reizen met een dreumes.

De vakantie is geboekt, en je ziet er enorm naar uit. Maar je bent niet langer met zijn twee personen. Je hebt inmiddels een dreumes van 16 maanden die een echte doerak is. Wat neem je mee, en wat neem je absoluut niet mee. Ik vond het een hele uitdaging om mee te maken. Ter informatie, wij verbleven heerlijk op 1 van de waddeneilanden. Een echte aanrader als je eens echt wil uitwaaien.

 1. Neem genoeg rompers mee. Kleine lieve monstertjes plassen en poepen nog best wel eens door de luier en romper heen. Ik heb gemiddeld 9 rompers bij mij voor 7 dagen. Misschien wat veel, maar zo grijp je nooit mis..
 2. Vergeet de billendoekjes niet. Natuurlijk zijn ze gewoon te koop in Nederland, maar ze hebben misschien niet altijd je favoriet onderweg, en een vieze luier moet toch worden verschoond.
 3. Neem speelgoed van thuis mee, en vergeet de favoriete knuffel niet. Vergeet je de favoriet, dan is het een retourtje huiswaarts. Wij hebben de 4 favorieten meegenomen zodat het een beetje op thuis leek en rook
 4. De zomer slaapzak is geen overbodige luxe. Veel kindjes hebben in de nacht hun slaapzak nodig zodat ze een goede nachtrust krijgen. De knuffels en slaapzak hebben er bij ons voor gezorgd dat kleine man zowaar 1 keer uitsliep tot half negen.
 5. Kleine monstertjes slapen niet in vliegtuigen, boten of treinen. Het is zo spannend heen en terug dat er niet word geslapen onderweg. Met als gevolg een vreselijk moe dreumes kindje.
 6. Een dreumes kan iedereen entertainen, maar niet elke passagier zit er op te wachten. Ik ben gek op mijn zoon, maar soms zijn andere kinderen in een vliegtuig of een boot best irritant. Vooral als ze heel hard schreeuwen, en jij rustig aan het relaxen bent.
 7. Neem geen fruit mee dat kan bederven onderweg. Bananen zijn zo bruin, en ander fruit is binnen no time lekker zacht en rot. Wij hebben voor onderweg wat fruitzakjes van Ella’s Kitchen en Goodies meegenomen. Makkelijk, en je vind bij aankomst op de vakantie geen rotte banaan in je tas.
 8. Je planning is altijd anders dan verwacht. Kleine mini mannen/meiden bepalen de routine. Wil je een eind wandelen of iets gaan bekijken, dan wil je kleine toch liever een dutje doen.
 9. Aan het einde van de vakantie ben je net zo moe als aan het begin. Alle aandacht gaat naar de kleine, en je bent constant op hem aan het letten.
 10. De koffer van je dreumes zit propvol, en zelf heb je net iets te weinig bij. Voor je baby zijn er enorme checklijsten online te vinden. En het is nogal veel wat je mee moet/mag nemen. Met een kindje onder een jaar zal er nog veel meer worden ingepakt. Reken op heel veel kilo’s aan kleding, luiers, buggy, en nog veel meer wat je baby nodig heeft.
 11. Onderweg je dreumes verschonen is soms net niet te doen. Uitklapbare commodes zijn geschikt voor een baby, maar een dreumes van 16 maanden gaat net iets minder. Wachten tot je gearriveerd bent op de plek der bestemming is dan best een goede optie. Of je mini me moet echt een vieze poepluier hebben. Dat kun je de andere passagiers niet aandoen, toch!
 12. Slapen doe je niet veel, en dat is logisch met je kleine dreumes die weer in je slaapkamer slaapt. Net als vroeguhh, ( 8 maanden geleden) weer tien keer per nacht wakker schrikken van elk geluid.
 13. Op vakantie met je dreumes is toch leuker dan verwacht. Ondanks de drukte, het vele plannen en de berg aan bagage is het ook heel erg leuk. De kleine man vond de zee, strand en de gezelligheid fantastisch. De bolderkar, weer bij papa en mama slapen op 1 kamer en de zon die mooi scheen. Alles vond hij leuk, en wij hebben genoten.

Hoe was jouw vakantie met kinderen erbij?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.