Wat niemand je vertelt

Wat niemand je vertelt over het vaderschap

2 september 2015

Wat niemand je vertelt over het vaderschap

Al eerder hebben we het gehad over dat moeder zijn best zwaar is. In dit artikel werd het duidelijk dat je leven 360 graden veranderd zodra je een kind krijgt. Maar hoe is dat nu eigenlijk voor vaders? voor hen is het ook een enorme aanpassing en verandering. Je leven staat op zijn kop! Voor dit artikel heb ik dus gebruikt gemaakt van de kennis die mijn vriend heeft opgedaan in de afgelopen 19 maanden. Lees je mee!

Voor vaders zal hun leven aan flink veranderen zodra hun baby is geboren. Dag rust, dag geld!

 1. Nooit meer kunnen uitslapen. Kon je voorheen lekker uitslapen tot een uur of 10 in de ochtend op je vrije dag, nu is dat wel even anders. Om kwart over 6 is je zoon opeens gezellig wakker. Zelf verder slapen zit er dan niet meer in
 2. Je planning valt vaak in het water. Op bezoek gaan en sporten gaat nu geheel anders. Soms is de kleine ziek, heeft een boze bui of is gewoon niet in zijn hum. Dan gaat dat bezoekje bij de sportschool/stad/familie net niet door.
 3. Veel nieuwe zorgen. Voordat je een baby kreeg was je alleen verantwoordelijk voor jezelf. Nu is er een klein mensje dat geheel afhankelijk is van zijn familie. Dat is best even wennen.
 4. Kinderen kosten veel geld. Tijdens de zwangerschap word er een lading aan spullen gekocht. Heel veel geld later en je baby is eindelijk geboren. Maar daarna kost het alleen nog maar meer! Kleding, speelgoed, en nog veel meer passen de revue. Van al dat geld kun je onderhand een wereldreis maken.
 5. Niet meer aan jezelf toe komen. Kon je voorheen op je gemak naar de sportschool gaan, nu is dat even anders. De dagen zijn druk en draaien volledig om je kind. Je kindje gaat uiteraard voor jezelf en je partner. Als mijn zoon zich goed voelt dan ben ik ook blij.
 6. Poepluiers zijn elke keer weer een verrassing. Zodra je aan kinderen begint zijn poepluiers niet te vermijden. Elke keer is het een verrassing wat we aan zullen treffen. Diarree, poep tot de helft van zijn rug, en poep langs zijn bovenbeen is heel normaal. Schoonmaken en er niet aan denken is de tip van de dag. De kans op misselijkheid is dan iets minder.
 7. Bevallen is een marathon, en vooral best eng. Bevallen is zwaar, eng en kan uren duren. Je staat erbij en je keek ernaar, zo kun je de rol van jezelf een beetje omschrijven. Je kan je partner ondersteunen en er zijn. Maar zelf kun je zo weinig doen en dat is nog het meest moeilijke.
 8. Thuiskomen is nu nog leuker. Thuiskomen na een lange werkdag is altijd prettig. Als er dan ook nog een lief mannetje op je wacht, dan is je dag gelijk een stuk beter.
 9. Alle clichés zijn waar. Je zal altijd je eigen kind de leukste, de stoerste en natuurlijk de liefste vinden. Er is niemand op de wereld waar je het meest van zal houden, en waar je alles voor zal doen.
 10. Je beleeft opnieuw je eigen jeugd. Duplo, lego, en samen een boek lezen. Als volwassen man mag je gewoon meespelen, en niemand die het raar vind dat je op de grond met je zoon een kasteel van mega blokken bouwt.

Hoe ervaart jou partner het vaderschap?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 september 2015 at 11:16

  Leuk zo’n lijst voor vaders! Meestal zijn dit soort lijstjes gericht op moeders.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.