Wat niemand je vertelt

Wat niemand je vertelt over het moederschap

11 juli 2015

Wat niemand je vertelt over moeder zijn

Je bent moeder! Je leven zal totaal veranderen, en slapen zal een luxe zijn. Maar daar tegen over staan hele mooie dingen die alles de moeite waard maakt. Maar toch zijn er dingen die niemand je vertelt over het moeder zijn. Vandaag 10  aparte en grappige dingen die je als moeder zal meemaken.

Tijdens je zwangerschap van je eerste kind heb je geen idee wat er allemaal zal gaan veranderen. Ach, zo moeilijk zal het wel niet zijn! Duizenden moeders overal in de wereld hebben kinderen grootgebracht. Zodra je baby er is merk je opeens dat het toch wel heel anders is dan je dacht.

 1. Moeder ben je 24 uur per dag. Moeder zijn is een fulltime job. Geen lunchpauze of na je werk alles op kantoor laten is mogelijk. Je wekker ( lees baby gehuil) gaat soms 2 of meer keer per nacht af. De enige keer wanneer je vrij bent is als opa en oma en oppassen, en jij even wat voor jezelf kan doen. Nu klinkt het wel heel erg, maar ik moest best wennen dat mijn nieuwe leven zo anders was.
 2. Mama en papa zijn niet zo belangrijk meer. Waar is die lieve kleine man/meid is de eerste vraag die men stelt als ze op bezoek komen. De kleine prins of prinses is het middelpunt van de belangstelling op elke verjaardag of bijeenkomst. Vervelend vind ik het absoluut niet! Maar je mag soms ook wel vragen hoe het met mij is. Hallo! hier is de leuke sexy mama.
 3. Soms is de glamour in je leven ver te zoeken. Poepluiers, vroeg opstaan, voorlezen, Sesamstraat, Wickie de Viking zijn mijn dagelijkse bezigheden. Las je vroeger de glamour, nu is Kikker en 123 met Fiep het meest gelezen leesmateriaal. Natuurlijk lees je nog de Glamour of de Cosmo, maar een heel stuk minder dan vroeger.
 4. Je hart is vol van liefde. Je kan van een heleboel mensen houden, maar het meeste hou je van je kinderen. Dacht je voorheen alleen aan jezelf, vanaf de geboorte van je kind ben je 360 graden gedraaid. Je maakt duizenden foto’s, en laat deze ook aan iedereen zien ( in je zwangerschao zei je nog dat je dat nooooit zou doen). Maar daarentegen wil je ook weleens je kinderen achter het behang plakken als ze over de grond rollen van boosheid.
 5. Je bent altijd aan het opruimen.. Met kinderen in huis ben je constant aan het opruimen. Vanaf het moment dat ze kunnen kruipen maken kinderen een bende van je huis. Megablokken in je schoenen, puzzel stukken tussen de bank en op elk raam zijn er hand afdrukken te vinden.
 6. Goed bedoelde adviezen vanuit alle hoeken. Zodra je een nieuwe moeder bent heeft iedereen een goed bedoeld advies hoe je het beste je kindje kan voeden, dragen, opvoeden en meer. Heel lief maar luister naar jezelf, en af toe naar de ander.
 7. Je maakt je altijd zorgen. Is je kind 1 jaar of 16 jaar, je maakt je altijd zorgen. Van het eerste stapje tot aan de eerste dag op de universiteit. Je moederhart is altijd bezorgd of het je kind wel goed gaat.
 8. Ouders zijn nooit ziek. Met 39 graden koorts je kind verzorgen of naar school brengen is geen uitzondering. Neem nog een paracetamol en je kan er weer tegen aan.
 9. Slapen is een luxe. Kinderen staan om gemiddeld half zeven naast je bed. Zijn ze nog klein dan hoor je tien keer door de babyfone. Mamaaaaaaa.
 10. Moeder zijn maak je best onzeker. Doe ik het allemaal wel goed? Voed ik mijn kind wel juist op? Ik doe eigenlijk maar wat? Allemaal vragen die bijna elke moeder zich stelt. Want hoe weet je nou eigenlijk zeker dat je het echt goed doet. Dat weet je niet. Je doe je best om je kind zo gelukkig mogelijk te maken. We doen ons best, en maken heus wel fouten. Luister naar jezelf! En bel af en toe eens een andere mama voor advies ( oma, zus, vriendin etc)

10 dingen die niemand je vertelt als je zwanger bent. Hoewel het zwaar is doen mama’s en papa’s het met veel liefde

Hoe is jouw leven veranderd?

 • Reply
  Jess
  11 juli 2015 at 23:15

  Hihi fijne om te lezen. Gek hoe je van de ene dag op de andere toch een ander persoon bent. Ik ben benieuwd hoe het allemaal zal lopen eens ik bevallen ben.

 • Reply
  femke
  13 juli 2015 at 18:09

  slapen wat is slapen ,, ik herken mijn kussen niet meer 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.