Life

Wat kan een baby ons leren?

17 maart 2015

Wat kan een baby ons leren over het leven

Onlangs kwamen we een prachtige video tegen op de website van Wendy online. De titel is: How a baby can teach us about love. Maar wat kunnen we nu eigenlijk leren van een baby. Wij zetten de 7 belangrijkste babyfeiten op een rij.

Een baby is geboren, onschuldig en totaal afhankelijk, maar toch leren we net zoveel van hem als hij van ons. Met deze woorden begint de video die wij online tegen kwamen. En als je nu eens goed nadenkt dan is dit nog waar ook. Dus vandaag dan 7 feiten waaruit blijkt dat we veel leren van onze mini me.

  1. Onvoorwaardelijke liefde die een baby voelt en geeft. Een baby zal altijd van je houden, en het maakt niet uit of je lang, klein, dik, dun, scheve neus of oud bent. Baby’s zien niet dat je anders bent, en ze zijn blij zodra ze je zien. Als volwassene kunnen we hier nog heel wat van leren. Volwassene willen vaak iets terug voor de liefde die ze geven, en voelen soms niet meer de pure liefde die een baby aan ons geeft.
  2. Relaxen is heel fijn. Een baby kan heerlijk relaxen, en is daardoor vaak best blij ( niet altijd uiteraard). Een baby kan zich nog eens driemaal omdraaien in bed, en zo weer lekker gaan slapen. Geen stress en zorgen, gewoon rust. Probeer het eens een uurtje!
  3. Een baby bekijkt de wereld, en alles is wonderschoon. Bekijk de wereld weer helemaal opnieuw, en alsof je deze voor het eerst ziet. Wij zien de wereld en hebben alles al tien keer gezien, maar een baby niet.  Alles is nieuw, prachtig en wonderbaarlijk. Af en toe de wereld op een andere manier bekijken is niet eens zo slecht idee. Er is heel veel moois in de wereld die het ontdekken waard zijn. Bekijk de wereld, en de wonderen komen je misschien wel tegemoet
  4. Het leven is best leuk, en de moeite waard. Baby’s vinden het leven te leuk, en vooral als ze ook nog eens leuke dingen mogen doen. Als volwassene zijn we vaak serieus bezig met werk en geld verdienen. Af en toe even gek doen is echt niet slecht.
  5. Sommige mensen zijn te vertrouwen. Baby’s vertrouwen de mensen die hen opvoeden, en gaan er vanuit dat zij goed voor hen zijn. Volwassenen wantrouwen snel iemand op basis van uiterlijk of hoe men zich gedraagt. Natuurlijk is wantrouwen niet geheel slecht, maar er zijn mensen die het goed met je voor hebben.
  6. Doorzettings vermogen is best een goede eigenschap . Een baby probeert en probeert te kruipen of om te draaien. Het lukt ze niet gelijk, maar ze blijven het proberen. Lukt iets niet, opstaan en het opnieuw proberen.
  7. Blij zijn met de kleine dingen. Kinderen zijn blij met een paar blokken of een oude tijdschrift. Het zijn inderdaad de kleine dingen die het hem doen. Daar kunnen we nog heel wat van leren.

Wat heb jij van je kinderen geleerd?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.