Baby lifestyle

Tweede verjaardag tips

19 januari 2016

Tweede verjaardag tips

Het is dan eindelijk zover. Mijn mini man is vandaag twee jaar. Hieperdepiep hoera!! Ons thema van vandaag is Cars, en dat kon ook niet anders. Zonder een auto is hij niets. Mocht je binnenkort ook een tweede verjaardag vieren dan hebben we vandaag wat tips. Dus niet stressen, maar lezen.

Voor sommige ouders is een verjaardag altijd stressen. Ik val gelukkig mee, maar wil nog wel wat dingen regelen. Vandaag is mini man echt jarig, en vieren we het met zijn drieën, en zondag vieren we het echte feest. De bofkont heeft dus gewoon twee feestjes. Maar wat moet je nu eigenlijk allemaal regelen en vergeet je misschien niets. 7 tips op een rij om zo stress te voorkomen.

Tweede verjaardag tips

 1. Regel de taart op tijd. Ben je van plan om een thema taart te kopen regel dit ruim van te voren. Bakkers en speciale taartenmakers hebben het best druk. 3 of soms zelfs 4 weken van te voren een bestelling doen is geen slecht idee. Wij hebben gekozen voor een normale taart van de bakker, en ik bak zelf ook nog wat.
 2. Verzin een leuk thema. Kleine man is nu twee en heeft duidelijk voorkeuren voor films en tekenfilms. Cars steekt er met kop bovenuit. Hierna komt Anna ( Frozen), en Mouse (lees Mickey Mouse) komt op een eervolle derde plek. Een cars thema feest is het dan ook geworden.
 3. Denk goed na wie je gaat uitnodigen. Nodig alleen de mensen uit die je er echt graag bij wil hebben. Je ontkomt er natuurlijk niet aan dat je sommige mensen wel moet uitnodigen. Met 2 jaar zijn ze nog steeds heel klein, en teveel mensen is ook niet leuk. Aan het einde van de dag is je kindje ontzettend moe van al het verjaardag bezoek
 4. Vergeet ook dit jaar geen foto’s of filmpjes te maken. Mocht je het te druk hebben om de hele dag foto’s te maken. Laat familie en vrienden ook veel foto’s maken. Zo heb je foto’s van alle verschillende activiteiten. Zo mis je geen moment.
 5. Maak het jezelf niet te moeilijk wat betreft eten. Zorg ervoor dat er lekker taart is, maar ook de gezonde hapjes. Mijn zoon is net zo blij met zijn druifjes en zijn banaan. De gekste dingen verzinnen heeft niet veel nut met een tweede verjaardag. Komen er nog andere kinderen, kijk dan eens op Pinterest. Daar hebben ze de leukste ideeen voor lekkere, grappig, en toch gezonde snacks.
 6. Hou het ritme van je kindje aan. Je kindje zal veel meemaken, maar ook best moe zijn. Geeft je kindje aan dat ze willen slapen dan gewoon doen. Verander de routine niet veel. Wij houden ons ook vast aan zijn ritme. Mijn mini man kan best snel moe zijn, en hij krijgt gewoon zijn rust. Ook op zijn verjaardag
 7. Geniet van de verjaardag van je kind. De tweede verjaardag is er maar 1 keer. Geniet van alle momenten van de dag.

En nu gaan wij lekker zijn verjaardag vieren.

 

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 januari 2016 at 14:38

  Goede tips, vooral die van dat ritme aanhouden!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.