Baby & Kids Baby lifestyle Kids lifestyle

Stokke My Carrier

17 november 2014

IMG_4056

Je kindje dragen is een ontzettend fijn gevoel voor zowel jou als je baby. Maar neem je een draagdoek of een carrier! Uiteindelijk besloten wij te kiezen voor de Stokke My Carrier.

Zodra je baby is geboren krijg je hem gelijk op je borstkas neergelegd. De lichaams warmte en hartslag van een ouder geven een baby dat veilige gevoel wat ze op dat moment nodig hebben. Des te vreemder is het eigenlijk dat we onze kinderen daarna niet meer dragen en lekker tegen ons aan houden. Ik wilde eigenlijk altijd al mijn kindje dragen, maar kwam pas na een paar maanden tot de beslissing om een Carrier te kopen.

Je kind voortduwen in een kinderwagen is leuk, maar tijdens het boodschappen doen is het wel zo makkelijk als je allebei je handen vrij hebt. In februari 2014 zijn we dan ook maar eens gaan rondkijken voor een goede baby carrier. Draagdoeken worden de hemel ingeprezen, dus ben ik maar eens gaan oefenen met een doek. Met als gevolg dat het een gefriemel werd en ik niet wist wat de voor en achterkant was.

Voor ons bleek dit geen goed idee en onze zoon vond een draagdoek al helemaal niets. Maar wat dan! De Stokke My Carrier bleek dan toch de oplossing voor ons. Ideaal want zowel ik als mede ook mijn vriend zijn niet eerst 3 jaar bezig zijn om hem om te doen.

IMG_4078

Deze draagzak is een drie-in-een draagzak; vanaf de geboorte tot drie jaar te gebruiken in drie verschillende ‘standen’. Als eerste op je buik, waar je kindje tegen jou aan hangt, dit noemt men de “Happy Hips” positie  De tweede stand is de stand waarin je kindje naar voren kijkt. Deze stand kun je gaan gebruiken wanneer je baby goed zelf het hoofdje rechtop kan houden. De laatste stand is de rugstand; je draagt hierbij je kindje op je rug. Wanneer je het kind op de rug gaat dragen, ga je ook gebruik maken van een voorgevormde aluminium staaf. Wanneer je deze in de MyCarrier schuift, komt deze op jouw ruggengraat te liggen en geeft zo extra steun. De Carrier heeft een brede zitpositie zodat de heupen, rug en bovenbenen niet belast worden, cruciaal voor een gezonde ontwikkeling van een baby.

Informatie van Stokke My Carrier:

 • Textiel is gemaakt van ecologische vezels.
 • Geen gebruik van schadelijke chemicaliën en zware kleurstoffen.
 • Stokke voldoet aan strenge milieu-en toxicologische criteria.
 • All onderdelen zijn goedgekeurd voor EU en US volgens de veiligheidsnormen.
 • Buik- en rugdrager worden bevestigd aan het basisframe met ritsen en karabijnhaken.
 • Alle handelingen om de drager aan te passen zijn binnen handbereik van de ouder.
 • Je kindje in de drager plaatsen is eenvoudig en veilig, ook in de rugdrager.

Wij kozen voor de donkerblauwe versie van de Stokke My Carrier.

IMG_4174

Na een aantal keer oefenen lukt het goed, om de draagzak met kindje en al te dragen. Nou ja, mijn vriend lukte het om de Stokke in elkaar te zetten en een stukje te gaan wandelen. Ik heb iets meer moeten oefenen vooral met mijn zoon in de carrier te plaatsen. Wennen is het wel!  Al het gewicht zit aan de voorkant en dat is best zwaar als je een flink eind gaat wandelen. In de zomer merkte we dat het best warm is om je kindje te dragen. Achteraf hadden we ook voor de Stokke My Carrier Cool kunnen gaan. De Carrier Cool heeft een aanpassing waarbij de stof van de Stokke MyCarrier Cool is gemaakt van het soort netstof dat ook gebruikt wordt voor sportkleding. Dit ademende materiaal heeft een optimale luchtventilatie en voert snel vocht af.

Bij de Stokke My Carrier was het voor mijn vriend op een warme dag flink zweten, dus de Carrier Cool was misschien iets verstandiger geweest om te kopen. Op het moment dat wij de Carrier kochten was de Carrier cool nog niet heel bekend vandaar dat wij deze hebben gekocht. Maar ondanks af en toe wat zweten in de zomer zijn we blij met de Carrier, makkelijk en ideaal voor de wandeling. En onze zoon valt lekker in slaap tijdens het dragen en is hierdoor altijd heerlijk rustig.

Voordelen:

 • Je hebt je handen vrij
 • Je kindje en jij hebben direct contact
 • Als het kindje naar jou kijkt zit het in de “Happy Hips” positie – Dit is een brede zit waarbij de rug, billen en bovenbenen van je kindje goed ergonomisch worden ondersteund.
 • Verstelbaar zodat je kindje comfortabel zit.
 • Een langere voorkant en extra steun voor de billen als je kindje naar voren kijkt.

Nadelen:

 • In de zomermaanden erg warm
 • Schouderbanden kunnen zwaar aanvoelen na een lange wandeling

Mocht je de Carrier willen aanschaffen, ga dan wel even langs een winkel om de Carrier te passen. Misschien is het voor jou geen goede match en wil je iets geheel anders.

Welke Carrier of draagdoek gebruik jij?

IMG_41643

 • Reply
  Pauline
  17 november 2014 at 22:27

  Ik had een Girasol (draagdoek) en de Manduca (zak) Uiteindelijk de Manduca het meest gebruikt omdat dat gewoon makkelijker en sneller ging.

 • Reply
  Admin
  18 november 2014 at 11:33

  De Manduca hebben wij ook nog gepast, maar toch voor de Stokke gekozen. Manduca was een goede nummer twee voor mij

 • Reply
  Daantje
  18 november 2014 at 12:29

  Dragen is echt heerlijk! Alleen heb ik het helaas maar heel kort kunnen doen omdat ik erg snel last krijg van mijn rug en schouders. Familiekwaaltje, helaas.

  Nu draag ik ons zoontje ook nog wel regelmatig, maar dan gewoon op mijn heup. Zonder draagdoek of drager 🙂 En dat bevalt wel goed, gelukkig.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.