Life Zwangerschap

Sta op voor een zwangere vrouw!

13 oktober 2015

Sta op voor een zwangere vrouw!

Reizen in het openbaar vervoer geeft je soms redelijk wat stress. Mocht je zwanger zijn dan wil je ook maar wat te graag even zitten. Maar hoe vaak gebeurt het wel niet dat je daar toch staat in die volle trein. Speciaal hiervoor is er een stand up for pregnant women campagne verzonnen. Kijk je mee naar deze super leuke illustraties!

Tijdens mijn zwangerschap is het mij ook overkomen dat je met je 8 maanden zwangere buik geen stoel krijgt aangeboden. Aan het einde van de rit heb je pijn in je rug, moet je soms heel nodig plassen, en ben je doodop. Natuurlijk zijn er ook hele vriendelijke mensen de dit wel doen. Maar ik weet zeker dat vrouwen het vaker overkomt dat ze toch moeten staan. Juist daarom bedacht de in Shanghai woonachtige ontwerper Shiyang He de illustraties. Elke foto bevat de quote “Give up your seat to someone carrying something more important.”

 Sta op voor een zwangere vrouw!

Elke illustratie bevat een zwangere vrouw die staat, en een vrolijke mede passagier die niet van plan is om op te staan. Deze medepassagiers hebben allemaal iets in hun bolle buik wat net iets minder belangrijk is. Geen slecht idee om dit type illustraties in de Nederlandes treinen of bussen te plaatsen. Zo attendeer je mensen er een beetje op dat opstaan best mag.

Sta op voor een zwangere vrouw!

Sta op voor een zwangere vrouw!

Deze illustraties zijn zo leuk dat ik ze moest laten zien. Nu maar hopen dat er echt eens meer mensen opstaan voor een hoogzwangere vrouw. Het mag opstaan, is niet verboden, en staat wel zo aardig.

Heb jij weleens een hele rit in een volle trein of bus moeten staan?

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    13 oktober 2015 at 11:03

    Nee, gelukkig niet! Ik vind de plaatjes heel treffend en ik leer mijn kinderen ook dat ze moeten opstaan voor zwangeren en ouderen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.