Baby & Kids Voeding

Ella’s Kitchen

17 september 2014

ee86b55c46acea60447c12c024b874e1

Ik ben een voorstander van lekker zelf eten maken voor je kindje. Maar het kan altijd gebeuren dat je even geen tijd hebt. Nu was ik op zoek naar iets wat gezond is en wat lijkt op het eten wat ik elke avond zelf maak voor mijn zoon. Ik vond bij de Etos en de Albert Heijn de baby producten van Ella’s kitchen. Na wat onderzoek online kwam ik op de site van Ella’s Kitchen 

Ella’s vader

Ella’s vader Paul Lindley is ooit met Ella’s Kitchen begonnen omdat hij vond dat de kant en klaar producten die in de winkels worden verkocht niet goed genoeg waren voor zijn dochter. Daarnaast ook nog eens combinaties die je niet zo snel terugziet in kant en klare voeding. Ella’s Kitchen producten zijn van 100% biologische ingrediënten en zónder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of zout. Er zijn 20 producten, van fruitsmoothies tot complete, uitgebalanceerde maaltijden, geschikt voor baby’s, dreumesen en peuters.

Voor baby, peuter en kleuter

Op iedere verpakking staat vanaf welke leeftijd je het gerecht aan je kind mag geven.

Stage 1: Voeding vanaf 4 en 6 maanden
Stage 2: Voeding vanaf 7 maanden
Stage 3: Voeding vanaf 10 en 12 maanden
Big Little People: Voeding voor kindjes die al volledig met de pot mee kunnen eten.

Mijn zoon is bijna 8 maanden en het is daarom voor ons mogelijk om meerdere producten uitproberen.

 

IMG_16521

 

Groene, groene, groente ovenschotel met linzen 6+ maanden

Ik was zeer benieuwd omdat mijn zoon meestal potjes of andere kant en klaar maaltijden niet lekker vind. Even de verpakking (130 gram) een paar minuten verwarmen in een schaaltje met warm water en klaar is het eten. Heel veel verschillende groenten staan er vermeld op de verpakking met als hoofd ingrediënt tomaat. Mijn zoon vond deze heerlijk en dit product was dan ook na een paar happen gelijk goed gekeurd. Deze groene, groene, groente bevat 130 gram en net iets te weinig voor mijn zoon van bijna 8 maanden. Is je kindje 6 maanden dan is 130 gram meer dan genoeg.

IMG_1595

Pasta met he-le-boel groente 8+ maanden

De eerste hap werd als vreemd ervaren omdat deze maaltijd meer stukjes bevat. Bij de tweede hap was mijn zoon dan toch verkocht. De hoeveelheid van de verpakking was ook netjes. Mijn zoon is op een paar dagen na 8 maanden en zijn behoefte naar vast voedsel is steeds groter aan het worden. De 8+ verpakkingen bevatten 190 gram aan voedsel, meer dan voldoende voor  mijn zoon

IMG_1584

 

The yellow one & The red one

De laatste twee Ella’s kitchen producten die wij hebben geprobeerd waren the Yellow one en the Red one. Een banaan, appel, mango en abrikozen smoothie en een aardbei, banaan, appel en framboos. Allebei iets te vloeibaar voor mijn zoon van bijna 8 maanden omdat hij gewend is aan fruit met stukjes. Desondanks viel de Red one smoothie zeer goed in de smaak. Hij hobbelde vrolijk in zijn kinderstoel omdat het nogal lekker was. The Yellow one vond hij duidelijk iets minder en hij trok dan ook een zuur gezicht.

Voordelen:

  • 100% procent biologisch
  • Kan worden opgewarmd onder een hete kraan ( ideaal voor onderweg)
  • Veel informatie over de ngrediënten

Nadelen:

  • Iets duurder dan de standaard baby voeding. ( maar dat heb ik er voor over)

IMG_1624

IMG_1631

Goed alternatief

Ik ben een absolute voorstander van zelf eten maken voor je kinderen. Ben je toch op zoek naar een goed alternatief en wil je terug vallen op iets anders, dan zijn de producten van Ella’s Kitchen een goede keuze  Het is smakelijk, gevarieerd en puur eten.

Ella’s Kitchen is te verkrijgen bij de Emté, Jumbo, Marqt, Food Village, Etos, Plus, Deen en de Albert Heijn.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.