Boek reviews

Powerfood van Rens Kroes

18 december 2014

Powerfood van Rens Kroes

Rens Kroes is bekend als blogger, food coach, columniste van Glamour en nu dus ook als schrijfster van haar eerste kookboek Powerfood! Haar missie, Nederland gezonder te maken. Ze wil graag dat we bewuster worden van wat we eten. Powerfood van Rens Kroes

Rens Kroes wil je laten zien dat via de Holy Triangle van gezonde voeding, ontspanning en beweging een mens zichzelf gelukkiger en gezonder kan voelen.  Zelf is Rens opgevoed met biologisch en gezond eten, en met een moeder als voedingsdeskundige kan dat ook niet anders.

Power (Superfoods), wat zijn dat eigenlijk?

Niet iedereen is bekend met superfoods, maar toch hebben veel Nederlanders er toch wat van in huis. Chia zaadjes of goijbessen zijn in steeds meer keukenkastjes terug te vinden, en worden daadwerkelijk gebruikt. Onder superfoods verstaan we onder andere, gojibessen, cacaobonen, tarwegras, bessen, rode druiven, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie en bepaalde noten. Veel mensen zien deze producen als saai, maar Rens wil laten zien dat dit ten onrechte is.

IMG_4547

Het boek

Het boek bevat tientallen recepten voor ontbijtjes, salades, snacks, avondmaaltijden (diners) en zoetigheid. Ik ben zelf geen sapjes fan, maar het hoofdstuk smoothies daarentegen is een hoofdstuk dat voor mij is geschreven. Nu ben ik meer gek op de zoete dingen dus alle sweats zijn ook voor mij gemaakt. Ideaal dus, lekker voedsel dat een beetje fout is maar dan toch gezond. Ze kosten meer tijd dan het openen van een zak drop maar er is geen twijfel over wat beter is voor je lichaam! Het boek staat vol mooie foto’s van de recepten, afgewisseld met een aantal foto’s van Rens zelf.

powerfood van Rens Kroes

Recepten

De courgette bootjes voor de avondmaaltijd ga ik binnenkort proberen. Voor mij zonder de kipfilet en voor mijn vriend met vlees. Je kan de recepten aanpassen naar jou smaak natuurlijk. Ik ben benieuwd of het lekker is , maar daar heb ik eigenlijk geen twijfel over.

Powerfood van Rens Kroes

Mijn favoriet voor volgend jaar zomer is de aardbei, mango en kiwi ijsolly. Hoezo lekker en heel gezond, en veel beter dan alle ijsjes van de supermarkt. Maar er is meer, want de cheesecake en chocomuffins ga ik ook niet overslaan. Het mag duidelijk zijn, ik ben een geboren zoetekauw.

Ingrediënten voor 8 chocomuffins:

 • 200 gram speltmeel
 • 75 gram rauwe caccao
 • 120 gram kokosbloemsuiker
 • 1 el wijnsteenbakpoeder
 • 1/2 tl zeezout
 • 1 t vanille extract
 • 2 bananen
 • 1 ei
 • 175 gram dadels, pitten verwijderd
 • 9 g kokosolie
 • 100 ml water

Powerfood van Rens Kroes

Mijn mening

Makkelijke, zonder poespas recepten. Ook de niet zo fantastische kok kan met deze recepten een soort van koken. Met deze recepten ga ik in ieder geval proberen er iets van te bakken. Sommige ingrediënten zijn alleen in natuurvoedings winkels te verkrijgen, maar dat is even een extra rondje fietsen. Weer wat extra cardio en wat gezond voedsel rijker. Kom maar op met dat gezonde lichaam!

Ben al in de ban van superfoods of doe je daar niet aan mee?

Powerfood van Rens Kroes

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.