Erop uit

Het Nijntje museum voor de echte fans

19 maart 2016

Het Nijntje museum voor de echte fans

Wie kent Nijntje eigenlijk niet. Bijna alle kinderen weten precies wie die lieve konijntje is. Mijn zoon noemt hem nijnt, want nijntje is nog net iets te moeilijk. Met zijn net 2 jaar zijn wij ook van plan naar het Nijntje museum te gaan. Wat kun je daar eigenlijk verwachten?

Waar vroeger het Dick Bruna huis zat in Utrecht, is nu het Nijntje museum gevestigt. Dat is heel leuk voor ons, want wij wonen er niet ver vandaan. Nu onze kleine man de leeftijd van twee jaar heeft is het ook leuk om eindelijk naar dit soort dingen te gaan. Meestal is een museum erg saai voor kleine kinderen. Ze hebben er vaak het geduld niet voor om rustig rond te lopen, en te genieten van de mooie dingen die er worden tentoongesteld. Voor de allerkleinsten is er 1 museum waar ze wel veel plezier kunnen hebben. Het Nijntje Museum!

Het Nijntje museum voor de echte fans

Wat is er te doen

Vanaf 6 februari is het nieuwe Nijntje huis geopend, en er is genoeg te doen voor je kindje. In de dierentuin, verkeersland of het huis van Nijntje, er is genoeg te zien en te beleven voor je mini me. Er bevinden zich tien themaruimtes in het museum. Het huis van nijntje zit vol opdrachten, voorleesboeken, puzzels en spelletjes. In verkeersland maken kinderen spelenderwijs kennis met het verkeer. Oversteken op het grote verkeersplein, het herkennen van voertuigen, en een verkeersverhaal naspelen in de poppenkast. In de dierentuin leren ze alles over de verschillende dieren die er in Nederland zijn. Op deze manier ontdekken ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. Ga je op zondag, dan kan je kindje ook genieten van een prachtig verhaal. Elke zondag om 14.00 en 15.00 uur is het voorleestijd. Mocht je denken dat er veel interactie is met beeldschermen, dan heb je het mis. De makers van het museum proberen zoveel mogelijk de kinderen de kans te geven om zelf hun fantasie te kunnen gebruiken. Met 1000 vierkante meter is er dus voor ieder kind wel iets te beleven. Ik ga binnenkort dit museum ook eens ontdekken. Zeker weten dat mijn mini man de tijd van zijn leven heeft.

Mama en papa

Ook is er natuurlijk aan alle mama’s en papa’s gedacht. Zo is er een borstvoedingsruimte en een picknickruimte met flessenwarmer. En mocht je zin hebben om iets te drinken of eten, dat kan ook in het museum cafe.

Adres:
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
030-2362362
Website: nijntjemuseum.nl

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    22 maart 2016 at 11:22

    Superleuk dit museum. Wij zijn daar ook geweest toen de kinderen nog klein waren.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.