Baby & Kids Lichaamsverzorging

Natusan en Neutral bodylotion

3 november 2014

IMG_3794

Bodylotions, ik kan er geen genoeg van krijgen! Voor mijzelf en voor mijn zoon heb ik er genoeg in huis. Niets zo lekker als een zachte huid bij jezelf en je baby of iets groter kindje.

Natusan baby first touch

IMG_3756

Met de huid van onze kinderen moeten we voorzichtig zijn! Een babyhuidje is sneller geïrriteerd dan de huid van een volwassen. Ik heb soms best moeite om een goede baby lotion te vinden die de huid van mijn zoon goed beschermd. Vanaf zijn geboorte heb ik verschillende lotions getest om te bekijken welke voor zijn huid geschikt is. Afgelopen twee weken heb ik Natusan en Neutral body lotions gebruikt omdat ik over beide goede berichten had vernomen.

Alle Natusan Baby producten zijn uitgebreid getest om het risico van huidongemakken tot een minimum te brengen. Dit is aantrekkelijk, want mijn zoon heeft soms last van een droge huid. De lotion zorgt dat de vochtbalans van de huid op peil blijft en dus wordt beschermd tegen uitdroging van de huid.

IMG_37812

De lotion komt in een flacon van 250 ml en kan worden gebruikt vanaf de geboorte. Natusan lotion is een wat dunnere substantie dan ik gewend ben, maar smeert wel zeer goed uit. Ik smeer mijn zoon gemiddeld 1 keer per dag in zodat er geen droge plekken ontstaan. Zijn huidje is na gebruik redelijk zacht maar de volgende ochtend valt dit enigszins tegen. Binnen 24 uur is zijn huidje toch al weer wat droog en moet ik weer smeren. Misschien geschikt voor kindjes met een normale huid, minder geschikt voor kindjes met een droge huid.  Althans dit merkte ik bij het gebruik van de lotion. Geen elke dag lotion voor mijn zoon en dus op zoek naar een beter product.

Neutral Baby body cream

IMG_3763

Sinds de geboorte van mijn zoon was ik zijn kleertjes met Neutral wasmiddel. Bij de drogist kwam ik erachter dat er ook een body creme te koop is die zeer geschikt zou kunnen zijn voor hem. Neutral Baby Creme hydrateert, verzorgt en beschermt de babyhuid. De creme bevat 0% parfum, 0% parabenen en 0% kleurstof. Mijn zoon heeft af en toe een droge huid vooral op zijn schouders en heeft dus een goede creme nodig die zijn huid hydrateert en verzorgd.

De creme is een dikkere substantie dan Natusan, maar dat is geen probleem met het insmeren. De schouders en de rest van zijn huidje zijn een stuk zachter dan voor gebruik. Dat de creme geen parabenen bevat is een bonus en maakt dat dit product langer op de commode blijft staan. Mocht je kindje een wat drogere huid hebben dan is Neutral zeker een optie.

Welke lotion gebruik jij voor je kindje?

IMG_3780

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.