Life

Moleskine baby journal

2 april 2015

IMG_553344

Vanaf het moment dat je zwanger bent wil je alle herinneringen onthouden en beschrijven. Er zijn verschillende boeken, journals en schriften om al je mooie momenten in op te schrijven. Sinds een paar maanden heb ik de Moleskine baby journal, en deze is reuze handig!

Vele herinneringen en bijzondere momenten heb ik de afgelopen maanden opgeschreven en gefotografeerd. De externe harde schijf en de telefoons staan vol met de leukste foto’s. Het opschrijven van mooie momenten is ook 1 van de dingen die ik graag doe. Het eerste tandje, de eerste keer omdraaien en de eerste keer mama zeggen. Ik heb een zwangerschapsboek en een schrift vol met herinneringen van de afgelopen maanden volgeschreven. Al zoekende naar een nieuw notitie boek vond ik de Moleskine baby journal. Achteraf een goede aankoop gebleken.

Moleskine baby journal

Moleskine is inmiddels een bekend fenomeen, en vele mensen  schrijven, tekenen en plakken hun Moleskine boekjes vol. Moleskine is er in alle vormen en maten, en ook de mama’s worden niet vergeten. Voor hen is er de Moleskine baby journal. Dit hard cover notitieboek kan worden gebruikt vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, tot aan het tweede levensjaar van je kindje.

Belangrijk voor een notitie boek is dat ze lang mee moeten gaan, en dat gaat met dit boek zeker lukken. Dit boekje bevat verschillende thema’s en elk thema is te onderscheiden door middel van tabs. Door de tabs heb je een mooi overzicht, en is het mogelijk om alles overzichtelijk te schrijven. De eerste tabs staan er al in vermeld, maar je kan er nog veel meer toevoegen. Het is mogelijk om 6 extra tabs toe te voegen, zo is ieder notitie boek anders. Elk boekje kun je geheel naar eigen zin maken.

IMG_5522

Mijn favorieten voor de extra tabs zijn:

♥ Baby talk

♥ Celebrations

♥ Websites

♥ It’s a Boy

Naast de extra tab labels zijn er ook grappige stickers om je notitie boek mee op te vrolijken.

IMG_5537

In dit notitie boek kun je alles noteren zoals de groei van je kindje, en het gewicht. En wel heel leuk is de teething chart. Zo kun je precies bijhouden wanneer en welk tandje is doorgekomen. Mijn notitie boek is al redelijk vol geschreven, maar ik heb hem helaas niet vanaf het begin van zwangerschap gebruikt. Ouderwets schrijven is vaak mooier dan digitaal gebeurtenissen bewaren. Zo creëer je een prachtig boek vol met informatie die je kindje later kan doorlezen. Nu heb ik inmiddels 2 boekjes vol met grappige en lieve gebeurtenissen, en deze zal ook snel vol geschreven zijn. Kleine man groeit zo snel, en er komen nog heel veel mooie momenten. Nog meer foto’s maken, en veel schrijven. Hoezo leuk!

Maak jij gebruik van een journal of notitie boek voor al je baby gebeurtenissen?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 april 2015 at 09:44

  Ik ben gek op Moleskines! Ik heb er altijd één op mijn bureau liggen. Leuk dat er nu een speciale is voor baby’s.

 • Reply
  Joyce
  3 april 2015 at 10:31

  Aah deze is gaaf!

 • Reply
  Judith
  3 april 2015 at 12:33

  Deze is heel leuk. Ik ben sowieso fan van Moleskine, de agenda’s gebruik ik al jaren. Deze baby-journal wil ik zeker hebben bij een volgende zwangerschap/kindje. X, Judith

 • Reply
  Mendy
  3 april 2015 at 17:43

  Hij is zo handig, vooral nu mijn kleine man steeds meer kan. Ik schrijf dus veel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.