Baby lifestyle

Luiertassen, zijn die nou echt handig?

23 februari 2016

Luiertassen, zijn die nou echt handig?

De luiertas, you love it or hate it. Ik was altijd gek op mijn luiertas van Pink Lining. Nu staat hij al tijden in de kamer van mijn zoon niets te doen. Toch was de luiertas in het begin best handig. Maar inmiddels hebben we aan een rugtas meer dan genoeg.

Luiertassen komen in alle vormen en maten. Je kan het zo gek niet noemen of het is gemaakt. Ik geef het ook best toe, ik wilde ook een leuke tas. Tijdens je eerste zwangerschap wil je leukste, mooiste, en meest handige luiertas hebben die er maar is. Zodra je deze hebt gevonden ben je dolblij. En mijn tas was in het eerste jaar ook superhandig. Alles kon ik meenemen, maar sommige accessoires heb ik nooit gebruikt. Op dit moment is mijn zoon net 2 jaar, en hij neemt zijn eigen rugtas overal mee naar toe. En mama neemt gewoon haar eigen tas mee die ze vol propt met spullen. Toch is het leuk om een luiertas te zoeken die je in dat eerste jaar veelvuldig ook gebruikt. Mijn luiertas stond geduldig op de komst van mijn zoon te wachten.

Voordelen van een luiertas:

 • Je kan al je babytroep er in kwijt. Luiers, flesjes, fruit, en ook nog speelgoed van je kindje
 • Spullen van jezelf passen er ook vaak nog in
 • Je kan de meest leuke, stoere, lieve, en modieuze luiertassen kopen. Je zal er dus als een fashionista mama uit zien. Hoop je dan althans!
 • De luiertas kan bij de meest kinderwagens aan een haak hangen. Zo heb je beide handen vrij tijdens het wandelen.
 • Veel luiertassen hebben een eigen luiermatje. Zo is het mogelijk om overal je kindje te verschonen.

Nadelen van een luiertas:

 • Er zit zoveel troep in, dat je nooit kan vinden wat je juist net nodig hebt. Mijn sleutels of telefoon kon ik nooit vinden. En de luierdoekjes lagen altijd verborgen onder in de tas. Net op het moment dat mijn mini man een poep explosie had.
 • Het luiermatje heb ik niet 1 keer gebruikt. We zijn nooit op een plek geweest waar hij echt nodig was. Hij zit nu heel mooi en schoon, en netjes opgeborgen in de luiertas.
 • Ik heb gekozen voor een echte meiden tas van Pink Lining. Nog steeds blij mijn keuze, ¬†maar een wat meer donkere tas was wat handiger geweest. In mijn fris en fruitige tas zaten al snel vlekken
 • Fruit in de luiertas is niet altijd handig. Door de vele troep kan het gebeuren dat het fruit geplet word. In mijn tas is er bananen moes gemaakt. Met als gevolg, een prachtige bananen vlek. Die er ook niet meer uitgaat.
 • Zodra je kindje ouder is gebruik je de tas minder en minder. Mijn zoon is net 2, en ik gebruik de tas al zeker 11 maanden niet meer. Ik gooi wat spullen in mijn eigen tas, en gaan met die banaan. Inmiddels heeft hij ook zelf een rugtas waar hij zijn eigen spullen in doet.

Een luiertas is handig in het eerste jaar, maar daarna zal de luiertas al snel in de hoek van de kamer belanden. Dus hou daar rekening mee bij het kopen. Maar ja, ik had mijn luiertas toch wel gekocht. Te leuk om te laten staan. Hij staat nu als mooie decoratie in de kinderkamer, inclusief bananen vlek.

 • Reply
  femke
  24 februari 2016 at 11:57

  ik zeg koop er geen en koop een linnen tasje van ah , super handig en kan gewassen worden.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.