Kids lifestyle

Kinderboeken opbergen was nog nooit zo leuk

24 mei 2016

Kinderboeken opbergen was nog nooit zo leuk

Photo credits: Budgi.nl

In elke kinderkamer zijn er boeken te vinden. Ook in onze kinderkamer zijn er genoeg te vinden. Nu mijn peuter een andere kamer krijgt, ben ik ook van plan de boeken anders te gaan opbergen. Inspiratie genoeg online! Ik zocht en vond de leukste methodes om boeken mooi op te bergen.

Lezen is niet alleen leuk, maar goed voor de ontwikkeling. Mijn mini man leest maar wat graag een boekje, en sloopt ze ook heel graag. Inmiddels zijn we heel wat boeken rijker. In de avond is het niet ongewoon dat je hem hoort brabbelen in bed. Dan is hij alle beren in bed aan het voorlezen. Zijn favoriete boeken zijn kikker en dikkie dik. Kookboeken vind hij ook reuze interessant, maar dat mag hij onder begeleiding bekijken. De boeken staan nu netjes op een plank. Echt mooi vind ik het niet. Dus ben ik al een tijdje op zoek naar mooie boekenplanken. Decoratie die je kan kopen of eventueel zelf maken. Ik ben geen held met het hele DIY gebeuren. Proberen kan ik het natuurlijk wel. Al zoekende kwam ik de leukste inspiratie tegen voor het opbergen van kinderboeken.

 Berg je boeken op!

Photo credits: Mommodesign.nl en littlezee.com.au

De rekjes op de linkerfoto zijn niet echt boekenplankjes maar een hele goede hack. De kinderboeken zijn zo mooi zichtbaar, en het staat ook nog eens heel leuk. Hou je meer va een rekje dan is de foto rechts meer wat voor jou. Zo is het mogelijk dat je peuter/kleuter zelf zijn boeken kan pakken. Creëer een leeshoekje voor je kind zodat ze heerlijk op hun gemak kunnen lezen.

Berg je boeken op!

Photocredits: Babyspace.net.au en Sadalewis.com

Beide foto’s maken gebruik van de ouderwetse plankjes waardoor de boeken goed zichtbaar zijn. Je plaatst de planken uiteraard niet te hoog, en je kindje kan ook hier zelf zijn boeken uitkiezen. Ben je meer van het opbergen in kisten, dan zijn de kisten op de foto rechts ook heel leuk. Ik zou zelf de meest gelezen boeken op de planken plaatsen. De boeken die minder worden gelezen leg je in de kisten met het andere speelgoed.

De eerste twee foto’s zijn mijn favoriet. De lades die zijn omgebouwd tot opberg lades voor boeken zijn veel te leuk. Nu moet ik aan de slag als echte DIY. Ik ben er geen held in, maar ga het zeker proberen

 • Reply
  Lieke
  25 mei 2016 at 14:42

  Hele leuk tips! Als Mason straks een grote- jongens kamer krijgt, ga ik dit zeker toepassen in zijn kamer!

 • Reply
  Ineke
  13 juni 2016 at 17:38

  Hier hebben we de kruidenrekjes van de ikea 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.