Kids lifestyle

Je weet dat je kind 18 maanden is doordat…

3 augustus 2015

IMG_6996

Ik weet het zeker, althans zo ervaar ik het. Peuters zijn tien keer moeilijker dan een baby. Een baby kun je nog even in de box neerleggen terwij je stofzuigt of de vaat doet. Met een peuter heb je een kleine handenbinder.

Zodra je baby de peuterleeftjd bereikt is er geen rust meer. Dat kleine handenbindertje wil al je aandacht, en je hebt het de hele dag druk. Elke moeder is dan maar wat blij als je kindje even zijn middag dut doet. Maar hoe herken je nou dat er een peuter in je huis woont.

 1. Je dit stukje probeert te schrijven en je zoon gezellig mee tikt. ( Of te wel heel hard slaat op het toetsenbord)
 2. Alles is van mij, ook de spullen van mama. Het is maar dat je het weet!
 3. Je kindje op de bank kan klimmen en er net zo hard er weer vanaf gaat. Hoe ze het doen weet ik niet, maar ik krijg elke keer een hartverzakking.
 4. Je een boodschap doet en je zoon tomaten ketchup te pakken heeft. Boem, rode vloer in de supermarkt.
 5. Je zoon precies weet hoe de afstandsbediening werkt. En deze veelvuldig door de kamer heen gooit. Tip: elke avond de afstandsbediening goed opbergen. Kleine handjes weten soms ook nog heel goed hoe lades open gaan.
 6. Tijdschriften niet lang heel blijven. Elke tijdschrift, blocnote, en ander boek heeft geen lang leven. Boeken die uit 2 of 3 delen bestaat is bij ons thuis heel gewoon.
 7. Traplopen ook heel leuk kan zijn als kind. Even niet opletten en je kind zit op trede nummer 4.
 8. Met zijn/haar handje in de poep grijpen als je ze net verschoont. De kleine doerakken vinden het heel leuk om aan alles te zitten. Inclusief hun eigen poep.
 9. Koptelefoons een heel leuk speeltje zijn. Hang ze om je nek, en zet je op je hoofd. Zo ben je vast en zeker de nieuwe Armin van Buuren.
 10. Kinderen van 18 maanden het woord nee liever niet horen. Nee is toch gewoon het nieuwe ja. Zegt mama nee, dan doe je ja.
 11. Je kind kan zingen, en dit overal zal doen. Op de fiets, supermarkt, het treinstation, en eigenlijk overal. Dit is de leukste van allemaal! Samen gezellig ongegeneerd zingen is het leukste wat er is.
 12. Je kindje je heel graag zoentjes wil geven, en natuurlijk ook een high five. Samen knuffelen op de bank en dan gezellig Wicki de Viking kijken.
 13. Je kindje je in alles nadoet.

18 maanden is een hele aparte leeftijd. Ze zijn opeens groot, en leren zoveel nieuw. Elke dag is weer een avontuur. Ik heb een zoon, en ben best nieuwsgierig hoe meiden zijn op deze leeftijd. Zijn het ook slopers, of juist weer niet?

Hoe was/is jouw kindje op de leeftijd van 18 maanden?

 

 • Reply
  angelique
  3 augustus 2015 at 14:48

  Haha super leuk geschreven. Wij zijn die leeftijd al ver voorbij jammer genoeg.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 augustus 2015 at 11:52

  Ik heb geen idee meer…. Wat vergeet je toch veel.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.