Gezondheid

Fitbug Orb bewegingstracker

20 oktober 2014

IMG_3247

Je zwangerschap zit erop en nu wil je ook de overtollige kilo’s er af hebben. Ik hou graag bij hoeveel ik eet en wat ik verbruik aan energie. Na veel wikken en wegen besloot ik toch een bewegingstracker te kopen.

Zodra je online de bewegingstrackers gaat bekijken zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Het zijn er nogal wat! Uiteindelijk koos ik voor de Fitbug Orb bewegings tracker en kreeg ik deze cadeau van mijn vriend.

De Fitbug Orb is een bluetooth-accessoire ter grootte van een muntje. Door dit kleine rondje met je mee te dragen, wordt de hele dag gemeten hoeveel je beweegt. De tracker synchroniseert gemeten data van bepaalde activiteiten live met een bijbehorende iPhone-applicatie. Ontzettend handig als je graag wil weten hoeveel je energie je nu eigenlijk verbruikt. Ben ik een luiwammes of een actief bezig bijtje in het dagelijks leven.

IMG_2177

De Fitbug Orb is een stappenteller en je eigen personal trainer. De Fitbug Orb is te verkrijgen in de kleuren roze, wit en zwart en je kan kiezen om de Fit Bug Orb aan je pols, nek of als clip aan je kleding te dragen.

Fitbug Orb
 • Registreert je stappen, fitness, afstanden, calorieen en snelheid
 • Registreert je slaap patronen
 • Synchronisatie van je telefoon via Bluetooth Smart Technology
 • Fit bug kan op 3 manieren worden gedragen
 • Drie kleur opties – wit, roze en zwart
 • Batterij gaat 6 maanden mee
 • Website Fitbug.com waar alle gegevens worden bijgehouden

Ik ben voor een opvallende roze kleur te gaan die niet misstaat om mijn pols.

 IMG_2231
 De Fitbug heb ik de gehele dag als horloge om en zo is het mogelijk om mijn activiteit bij te houden. 1 keer per dag log ik in bij fitbug.com om zo gegevens over voeding en andere activiteiten toe te voegen. Hierdoor krijg je een volledig beeld van al je energie verbruik. Je fitness en energie verbruik zijn overzichtelijk in kaart gebracht en zo kun je bepalen of je goed bezig bent.
Ik merk dat je bewuster word van het feit dat je doelen hebt die je wil nastreven. Mijn doel is om elke dag genoeg energie te gebruiken zodat ik meer verbruik dan dat ik eet.
 IMG_2195

Ik krijg 1 maal per week een email met informatie over eten, fitness en de doelen die je jezelf kan stellen. De Fitbug kan ook je slaap patroon bijhouden en is het mogelijk om te bekijken hoeveel slaap je nu werkelijk krijgt. Stap in je bed, druk 3 maal op de Orb knop en slapen maar. Nadeel is wel, zodra je 50 stappen de Orb weer in de loop registratie terecht komt. Dus als je moet plassen in de nacht ( of je kindje word wakker) dan moet de Orb opnieuw worden ingesteld. Het is mij al een aantal keer overkomen dat ik naar het toilet moest en dan gaat de teller weer aan. Midden in de nacht vergeet je de slaap Orb dan nog wel eens weer aan te zetten. Dit is niet echt handig! Dus ik draag de Fitbug  in de nacht niet want de slaap registratie vind ik niet belangrijk. Slaap kom ik toch wel tekort met een baby die graag in de nacht wil brabbelen.

IMG_3208

Nadeel van de Orb is dat er geen gps functie op zit. Voor de hardlopers onder ons is de Fitbug Orb dan ook geen goede keuze. Vooralsnog ben ik blij met mijn Orbie. Ik ben benieuwd of ik mijn doelen kan nastreven of dat ik na een paar weken Orbie vergeet om te doen.  De Fitbug Orb kost €49,95 en is o.a te verkrijgen bij Appelhoes en ook in verschillende UK webshops.

 • Reply
  Jorien
  20 oktober 2014 at 22:33

  Ik wil me ook nog altijd eens aan zo iets wagen, moet ook écht een paar kilo kwijt haha. Dat roze kleurtje is super leuk!

  • Reply
   Admin
   20 oktober 2014 at 22:44

   Hij staat ook leuk! Iedereen denkt dat ik een horloge om heb

 • Reply
  femke
  27 oktober 2014 at 12:51

  misschien ook handig voor mij strakjes

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.