Kids lifestyle

Favoriete voorleesboeken

13 april 2015

IMG_5574

Voorlezen aan je mini me is niet alleen leuk, maar ook nog goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Samen genieten, en al spelenderwijs je kindje van alles leren. Ik lees graag voor, en mijn kleine man is een ster in het omslaan van de pagina’s. Vandaag de leukste boeken om je kindje uit voor te lezen.

Tegen kinderen praten, benoemen wat je doet en voorlezen stimuleert de taalontwikkeling.  Dus vanaf een paar maanden oud is het al mogelijk om je samen met je kindje een boekje open te slaan. Als kind was ik gek op lezen, en ik kwam dan ook vaak in de bibliotheek. Ik hoop dat mijn kleine man lezen ook leuk gaat vinden. Tot nu toe gaat het de goede kant op! Hij is gek op boeken, en kan gerust een kwartier in een boek bladeren. Hij is in de vraag fase, en bij alles vraagt hij wada.

IMG_5589

Mama’s favoriet: Kikker en de vreemdeling. De kikkerboeken van Max Velthuijs zijn leuk, en bevat een boodschap over vooroordelen. Nu is mijn mini man nog iets te jong voor dit boek, maar zeker weten dat we dit gaan voorlezen.

Lezen kun je leuk maken:

 • Ga samen gezellig op de bank of stoel¬†zitten
 • Kies een vast moment. Wij lezen vaak een boekje na het tandenpoetsen. Of samen op de bank in de middag.
 • Word lid van de bibliotheek. Zodra je kind groter is kan hij op de fiets lekker rondstruinen in de bieb
 • Luister naar je kind. Onze kleine man vraagt op zijn manier en wijst naar de plaatjes. Zo hebben we hele gesprekken over een boek.

IMG_5594

De kinderboerderij is een boek dat perfect is voor kindjes onder een jaar. He geluiden boekje is een favoriet van mijn kleine man. Pluspunt van dit boek is dat het geluid ook kan worden gezet. Boeken met geluide zijn geschikt voor alle leeftijden, maar helemaal voor kindjes die voor het eerst een boek met mama of papa gaat lezen.

IMG_5597

Baby krokodil die op zoek is naar zijn mama. Het leuke van lezen is dat ieder zijn eigen verhaal kan maken. Je kindje kan zijn fantasie helemaal laten gaan, en het is ontzettend leuk om er samen het mooiste verhaal van te maken.

IMG_5584

Vanaf het moment dat mijn kleine man begon te brabbelen noem ik hem soms Piet piraat. Piraat Lars mocht niet ontbreken in zijn mega bibliotheek. We hebben inmiddels zo’n 45 boeken, en de collectie zal vast nog groter worden. Lezen is leuk, goed voor de taalontwikkeling en vooral gezellig. Samen op de bank een boekje lezen is voor mij het momentje van de dag.

Wat zijn jouw favoriete voorleesboeken?

 • Reply
  Charlotte
  20 april 2015 at 16:07

  Mijn zoon is 3 jaar en helemaal gek op “De aap met de blauwe billen” en “Ik zou wel een kindje lusten”. Kikker is trouwens ook nog steeds erg populair. Mama kent hem inmiddels uit haar hoofd (echt!).

  Groetjes, Charlotte

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.