Erop uit

Erop uit naar Vlieland

11 augustus 2016

IMG_2965[1] vlieland

Vakantie in eigen land is soms net zo leuk als naar het buitenland gaan. Nederland heeft vaak genoeg te bieden om een leuke tijd te hebben. In de rubriek Erop uit bekijken we vandaag het waddeneiland Vlieland. Een eiland waar je heerlijk tot rust kan komen.

Vlieland is 1 van de waddeneilanden dat elk jaar door veel mensen word bezocht. Zo ook door ons! Ook dit jaar besloten wij een midweek te gaan genieten van alles dat dit mooie eiland je te bieden heeft. We vertrokken vol goede moed richting Harlingen. Vanuit daar begon onze heerlijke vakantie op het eiland Vlieland.

Vlieland here we come!

Vlieland is het niet groot maar er is genoeg te doen. Er wonen op dit moment bijna 1200 inwoners. Vooral de rust en de prachtige natuur is voor ons de perfecte combinatie. Zodra je in Harlingen aankomt is bij mij het vakantie gevoel al gelijk aanwezig. De boot geeft je het gevoel dat je er echt even uit bent. Ben je bang voor het gesleep van de bagage, dat is geen probleem. Je zet je bagage in de karren, en ze gaan zo hoppa de boot op. De reis zelf duurt zo’n anderhalf uur. Dit lijkt lang, maar dit valt reuze mee. Mijn kleine man was aan het einde van de boot tocht toch wat moe, maar spannend vond hij het zeker.

Aangekomen op het eiland en de bagage gaat zo van de kar af. Je geeft dit netjes af bij de bezorgdienst. Geen gesleur! Je bagage laat je gewoon op het opgegeven adres bezorgen. Vorig jaar zaten we in een huisje. Dit jaar verbleven in een apartement van Hotel Seeduyn. Bij aankomst zijn we gelijk onze fietsen gaan halen. Wij hadden ruim van te voren al fietsen gereserveerd. In het hotel was het nog even wachten op de sleutel van onze kamer ( wij waren een beetje vroeg). Het strand hebben we dan ook gelijk opgezocht.

IMG_3170

De eerste dag hebben we het rustig aangedaan. Ondanks dat je in Nederland bent is de reis er naar toe best lang. Boodschappen doen en daarna lekker zelf eten maken. Kleine man sliep lekker in zijn eigen bedje, en ook in zijn eigen kamer. De dagen erna hebben we veel gefietst, gewandeld, gegeten, en genoten van de zon. Ondanks dat wij in juni zijn geweest waren er 3 dagen met bijna de hele dag zon. Het strand was dan ook de grote favoriet as de zon zich liet zien.

Wij ervaren het elke keer als fantastisch is dat alleen de mensen van het eiland een auto hebben. Rustig is een understatement. Geen snelwegen, treinstations, winkel ketens of andere drukte. Er zijn gewoon 2 supermarkten ( niet heel groot) dus de boodschappen kun je doen. Ben je van het eiland dan doe je vast de grote boodschappen 1 keer in de week op het vaste land denk ik. De winkels gaan ook bijna allemaal dicht om 6 uur. De restaurants en die zijn er genoeg blijven natuurlijk veel langer open.

IMG_3038

Onze tips

 1. Heb je zin in een ijsje? Ga dan naar podium Vlieland. Min 12 heeft daar het lekkerste heerlijke ambachtelijk ijs, en dan vooral het citroen ijs.
 2. Huur een fiets zodat je het hele eiland kan bekijken.
 3. Maak een tochtje met de Vliehors Express. Met deze tocht zie je gedeeltes van het eiland die je zelf nooit zou kunnen bekijken. Zelf zou je dit niet kunnen doen. Een groot gedeelte van Vlieland is in gebruik als militair oefen terrein. De Vliehors Express heeft afspraken gemaakt zodat ze dit prachtige gedeelte va het eiland toch kunnen aten zie aan toeristen.
 4. Geniet van de rust en het strand
 5. Fiets naar het Het Posthuys. Heb je geluk, dan zie en hoor je de straaljagers die oefeningen uitvoeren. Mijn zoon vond dat geweldig.
 6. Zijn de kinderen al wat groter dan is een zeehonden tocht heel speciaal
 7. Bezoek de haven. Gedurende het voorjaar en de zomer liggen er honderden boten.

IMG_2992[1] vlieland11

Heb je zin in een bezoek aan Vlieland of de wadden, zoek een leuk huisje of hotel en je kan gaan genieten.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.