Life

EHBO voor kinderen: belangrijker dan je denkt

10 februari 2016

EHBO voor kinderen: belangrijker dan je denkt

EHBO geven in een geval van nood, kan jij dat eigenlijk? 20 jaar geleden heb ik ooit een cursus gedaan via school, en daarna nooit meer. En toch is het belangrijker dan je denkt! Vooral als je dagelijks te maken hebt met kleine kinderen.

Mijn kennis

Nu ik moeder ben denk ik meer en meer na voordat ik iets doe. Ik doe het rustiger aan met fietsen, ik loop liever een stukje om als het ergens enorm druk is, en ik let tien keer beter op dan vroeger. In mijn jeugd en studenten tijd kon ik aardig de stad door racen. Opletten was niet mijn ding. De trap afrennen, en nog steeds doe ik dat als ik alleen ben. Maar met een kind erbij ben je toch voorzichtiger. Mijn kennis is niet echt heel goed, en mocht er iets gebeuren dan moet ik er vast 10 keer nadenken over wat ik moet doen. Niet echt verstandig dus!

Mijn zoon

Mijn zoon denkt dat hij alles kan, hij is mister zelf doen. Zo hoort het ook als je 2 jaar oud bent. Nadenken over de gevolgen van hun acties dat kunnen ze nog niet. Hekjes, kindersloten en meer van dit soort apparatuur kun je in de meeste huizen wel vinden. Wij hebben ook een hekje dat voorkomt dat de trap afvalt. Ik ben er altijd bij als hij eet, maar met kinderen weet je het nooit. Ze eten zo snel, en er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren Gelukkig is er bij ons thuis nog niets gebeurt.

Iedereen EHBO

Maar toch gebeuren er nog best veel ongelukken, gewoon in je eigen huis. Uit recent onderzoek blijkt dat 90 procent van alle ouders geen of amper echte EHBO kennis heeft. Best wel schokkend om eerlijk te zijn. Maar ook ik heb eigenlijk weinig kennis meer van EHBO. Wat ik ooit wist, dat is al ver weg in mijn hersenen verborgen.

Speciaal voor mensen zoals ik en best veel andere ouders zijn er cursussen te volgen zodat je iets kan doen mocht er iets gebeuren. Afkloppen op hout zeg ik dan altijd! Via iedereen EHBO is het mogelijk om je geheugen eens goed op te frissen. Veel tijd kost het ook niet. De cursus is 8 uur in totaal. Lekker achter je computer 4 uur de cursus volgen, en bij jouw in de buurt 4 uur praktijk les. Ook heel handig is dat veel verzekeringen deze cursussen vergoeden. Eigenlijk heb je nu geen reden meer om je niet op te geven. Ik zelf ga ook eens zoek waar bij ons deze cursus word gegeven. Niets is mij meer waard dan mijn zoon

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.