Baby lifestyle Boeken Kids lifestyle

De nationale voorleesdagen

28 januari 2016

De nationale voorleesdagen Vanaf 27 januari t/m 6 februari zijn de nationale voorleesdagen. In tal van steden, bibliotheken en op scholen gaan kinderen er eens goed voor zitten. Voorlezen is namelijk ontzettend leuk. Ik vind het persoonlijk heel leuk om samen met mijn zoon een boekje te lezen.

Lezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Je kindje leert zo beter communiceren, en de band met je kind word ook nog eens een stuk hechter. Bij ons thuis kan mini man inmiddels zelf een boek uitzoeken. De boekenplank zit zo laag dat hij elke avond zelf kan kijken. Favoriet is op dit moment de kikker boeken. Zodra mijn zoon zijn boekie heeft is hij weer dolgelukkig. We kunnen hem nog niet alleen laten met een boek. Hij heeft er al aardig wat gesloopt. Het scheuren van de bladzijden is ook een hele leuke hobby. Bij de nationale voorleesdagen hoort natuurlijk ook de prentenboeken top 10. Wij hebben ze hieronder voor jullie op een rijtje gezet. Lees je gezellig mee!

De nationale voorleesdagen

Inhoud van Krijtjes stakenTeun wil een tekening maken, maar zijn kleurkrijtjes staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet langer in de schaduw staan van Bruin. Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag wat vaker ingezet wil worden. Kan Teun een oplossing bedenken?

Inhoud van Gonnie & vriendjes in de ganzenpas. Een dik karton boek waarin Gonnie en haar vriendjes zich allemaal netjes voorstellen en  zo ontdek je wat elk gansje uniek maakt. 

De nationale voorleesdagen

Inhoud van Vergeet mij niet. Varken gaat op reis en Muis blijft alleen achter. Muis wil graag mee met Varken, maar ze kan haar huisje niet achterlaten. Muis houdt van haar huisje. Maar nu Varken er niet is, voelt haar huis niet langer als een thuis. Een boek dat je kindje alles leert over vriendschap.

Inhoud van Feestmaal voor de koning. Vogelspin heeft voor de jarige Koning Leeuw een verrukkelijke, prachtige feesttaart gemaakt. Maar… wie heeft dat extra malse kippenpootje van het topje van de taart gestolen?

De nationale voorleesdagen

Inhoud van de krokodil die niet van water hield. Alle krokodillen houden van water, toch? Nou, deze kleine krokodil niet. Terwijl zijn broertjes en zusjes lekker zwemmen, klimt hij liever in bomen. Wat is er toch met hem aan de hand?

Inhoud van Gewonnen. Klaar voor de race? Start! De deelnemers rennen naar hun voertuigen. Wie is het snelst? De scooter, de brandweerwagen, de driewieler? En valt deze race eigenlijk wel te winnen?  Mijn zoon zag dit artikel voorbijkomen en zijn oog viel gelijk op het boek Gewonnen. Dit is dus duidelijk de favoriet bij ons thuis.

De nationale voorleesdagen

Inhoud van de leeuw en het vogeltje. Op een mooie herfstdag vindt de leeuw een gewond vogeltje. Het is het begin van een bijzondere vriendschap. Echte vriendscha bestaat, ook al ben je allebei heel anders.

Inhoud Sneeuwwitje breid een monster. Een spannend sprookje met een staartje. Sneeuwwitje breit geitenwollen sokken voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws, ze breit geitjes. Sneeuwwitje let niet goed op. Per ongeluk breit ze een wolf. Ze kan nog net op tijd in de kast springen. Wat nu?

De top tien van de nationale voorleesdagen. Voor meer informatie over de activiteiten in de verschillende steden kun je terecht op de site van de nationale voorleesdagen

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    29 januari 2016 at 16:14

    Leuk dat ze elk jaar weer aandacht aan het belang van voorlezen besteden!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.