Kids lifestyle verzorging

De luiertas van een dreumes

19 juni 2015

De luiertas van een dreumes

De luiertas is een tas die we vaak, en veel gebruiken. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik hem steeds minder gebruik. Met een dreumes sleep je al veel minder mee, en daar ben ik maar wat blij mee. Maar wat zit in die tas van mijn stoere vent? Kijk je mee.

Met een baby sleep je werkelijk alles mee. Vooral als het je eerste kindje is, en je nog niet echt weet wat je nu allemaal nodig hebt. Gelukkig leer je aldoende, en heb ik nu echt alleen het broodnodige bij mij.

 1. Vergeet nooit luiers!  Zoals je ziet heb ik bijna altijd 3 luiers in de tas zitten. Kleine man wil nog weleens meer dan 1 keer per dag poepen, en dat ruiken we dan ook heel erg goed. Wij gebruiken de Pampers active fit luiers in alweer maatje 5.
 2. Billendoekjes zijn zeer handig voor elke gebeurtenis. Vieze billen, vies gezicht, of vieze handen zijn zo schoon met een paar billendoekjes. Wij gebruiken meestal de Hema billendoekjes, en de Pampers doekjes. Deze zijn tot nu toe de beste die wij konden vinden.
 3. Extra rompers! Extra rompers zijn altijd handig, vooral bij het doorlekken bij een grote poep of plasluier. Ik neem er twee mee zodat ik zeker weet dat kleine man altijd weer netjes uitziet.
 4. Flesje en beker mogen niet ontbreken. Onze dreumes drinkt uit beker en fles. Ben je een aantal uren weg, dan is een een beetje water heel lekker als je pas bijna 17 maanden bent. Tip: vergeet de beschermdop niet op de fles te doen. Een waterparadijs in je tas is niet zo fijn.
 5. Neem zalf of een bodylotion mee. Voor het huidje van mini man gebruik ik sinds kort Petit& Jolie.
 6. Vergeet geen speen! Ik neem een speen nog steeds in de luiertas mee. Maar sinds 3 weken wil mijn mini man opeens geen speen meer. Hij is inmiddels 17 maanden oud, en vind de speen nu echt iets voor een baby.
 7. Extra setje kleding meenemen is geen slecht idee. Onze kleine mini mensen willen nog weleens vallen, poepen of plassen. Dan is een extra setje kleding heel handig.
 8. Tutteldoek of favoriete knuffel mogen  niet ontbreken. Gaan wij een paar uurtjes weg dan gaan deze niet mee. Mocht kleine man bij oma en opa op bezoek gaan, dan nemen we deze wel mee. Daar is het heel normaal om even met de liefste beer een dutje te doen.
 9. Neem een fruitje mee! Ik neem graag vers fruit mee, maar een goodies fruitzakje kan natuurlijk ook.

Dat is het voor de dreumes luiertas. Nog steeds aardig wat om mee te sleuren, maar het valt reuze mee.

Wat zit er allemaal in jouw luiertas?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 juni 2015 at 12:18

  Ik heb inmiddels geen luiertas meer. Met pubers moet je vooral altijd je smartphone meenemen zodat ze je kunnen whatsappen.

 • Reply
  Mendy
  19 juni 2015 at 12:24

  🙂 dat staat ons allemaal nog te wachten. Ben benieuwd hoe dat zal zijn

 • Reply
  Nathalie
  19 juni 2015 at 13:55

  Dat zit er bij mij ook allemaal in!

 • Reply
  Angela
  24 juli 2015 at 14:56

  Na allemaal babyluiertassen gezien te hebben vind ik het erg leuk en verfrissend om er één van een dreumes tegen te komen.. 😉 De inhoud is inderdaad wel wat geslonken haha.. Bij mij is dit ook zeker het geval, ik neem ook altijd nog wat lekkers mee voor ze zekerheid (zeer zeker ook fruit) maar ook vaak een koekje, eierwafel of een klein zakje chips (of iets in die richting).. Als die lief is geweest krijgt die altijd wel extra wat lekkers van me. Al is die ook dol op zijn fruit gelukkig! Dus dit gaat er sowieso als eerste in haha.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.