Baby lifestyle Kids lifestyle

De liefste en favoriete knuffel van je kind

16 juli 2015

Favoriete knuffel

Veel kinderen tussen een half jaar en een jaar gaan zich hechten aan hun favoriete knuffel. Een zacht doekje, Winnie the Pooh, of geheel iets anders. Bi ons is Winnie the Pooh de held van de dag. Zonder deze nogal vieze stinkie Winnie, gaat mini man niet slapen. Maar wat nou als deze op is, of nog erger kwijt raakt. Wij hebben de favoriete knuffel eens onder de loep genomen.

Winnie, Boo, tutteldoekje of anders.. het is een ramp als die in de wasmachine moet of kwijtraakt! Maar waarom hebben onze kinderen nu eigenlijk een favoriete knuffel. En hoe ga je om met een kwijt geraakte knuffel.

Gevoel van veiligheid

Vanaf 5 à 6 maanden gaat een kind herkennen dat er nog een hele andere wereld is buiten alleen de zijne. En dat kan behoorlijk eng zijn! Voordat soort momenten ontstaat de favoriete knuffel. Een knuffel waarbij je kind zich veilig voelt, en die hem een geborgen gevoel geeft. Je kindje kan de wereld aan zolang de knuffel in de buurt is. Ze spelen, slapen, en praten er honderduit mee. De zachte knuffel en je kindje samen sterk tegen alles wat eng is.

favoriete knuffel

Wie is de favoriet?

Wat ik zelf heb ervaren is dat je kindje zelf kiest wie hij de liefste vind. Onze mini man besloot rond de 7 maanden dat Winnie the Pooh de knuffel voor hem was. Je kindje heeft natuurlijk heel veel knuffels, maar waarom dan juist die ene? Dat is de vraag die veel mama’s en papa’s zich stellen. Er zijn toch veel leukere knuffels dan die vieze tuttel die ze de hele dag meedragen. Ik heb het geluk dat Winnie alleen thuis overal meegaat. In bed, bij het spelen, en vooral bij het voorlezen. Zodra je de liefste knuffel geeft is alles weer in orde. En je krijg de grootste glimach ooit! Mijn tip is om de favoriet zoveel mogelijk binnen te laten. Zo voorkom dat je deze kan kwijtraken.

Het leven van de favoriet

Het leven van de favoriete knuffel is nog best zwaar! Je oren zijn half opgegeten, en als ze boos op je zijn dan lig je uren in de hoek van de kamer. Je bent snel vies, stinkt, en je houdbaarheids datum is ook niet echt lang. Ik heb tot nu toe Winnie 1 keer gewassen, en hij is veelvuldig mee wezen zwemmen. Als mini man moe is dan worden de oren als speen gebruikt.

Je knuffel is kwijt

Een tip is om zo gauw je weet welke knuffel je kindje het liefste vindt, er een tweede van bij te kopen. Wij hebben gelukkig een reserve Winnie in ons bezit. Maar wat nou als jouw kindje een knuffel of doekje heeft uitgekozen die je nergens meer kan vinden. Gebruik al je contacten om ergens nog die ene te vinden. Instagram, Twitter, Facebook en zelf Pinterest zijn mogelijkheden om een extra knuffel te vinden. Ben je toch de favoriet van je kind kwijt, plaats dan een oproepje op www.knuffelkwijt.nl. Hier kun je ook zien of de knuffel eventueel is gevonden!

Heeft jouw kindje een favoriete knuffel?

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    17 juli 2015 at 10:07

    Nee, nu niet meer. Maar mijn oudste zoon had er wel eentje. Het is dan wel slim om er altijd eentje reserve te hebben.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.