Kids lifestyle

De KaboogaBike loopfiets

5 januari 2016

De KaboogaBike loopfiets

Je kindje is toe aan een fiets, maar welke moet je nu kiezen. Dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je een fiets die lang meegaat? Of wil je een fiets voor een korte periode? Wij ontvingen de afgelopen maanden een aantal berichten over de Kabooga bike. Een nieuwe kinderfiets op de Nederlandse markt.

Fietsen en Nederland, dat zijn twee dingen die hand in hand samengaan. Ben je op zoek naar een nieuwe fiets voor je kindje dan is de Kabooga bike misschien wel wat voor jullie. Ben je handig, of toch je partner dan is dit echt helemaal wat voor jou.

De ontwerper

De fiets is ontworpen en bedacht door Jan Bashaijha Mwesigwa. Hij wilde heel graag een degelijke en unieke loopfiets ontwikkelen. Zijn zoon was dan ook de eerste die de fiets mocht gebruiken. De fiets is speciaal voor hem ontworpen. Doordat de fiets heel leuk werd bevonden door andere kwam er meer vraag naar de loopfiets. Dat vraagt om meer aandacht voor deze leuke fiets. Want wat is dit nou eigenlijk een KaboogaBike?

De KaboogaBike loopfiets

De Kaboogabike

De KaboogaBike is zeker uniek want hij is gemaakt van bamboe. Bamboe bevat geen giftige stoffen en veroorzaakt geen allergieën. Bamboe is ook een millieu vriendelijke grondstof. En door de structuur van Bamboe is het hout harder dan andere houtsoorten. Een botsing of val is dus geen probleem, de fiets kan wel een stootje hebben. Zo is de fiets niet alleen leuk, maar ook nog maatschappelijk verantwoord. Meer informatie over de verantwoorde manier van het gebruik van bamboe kun je vinden op de crowdfunding pagina.

Voor de echte handige man of vrouw kan dit best een leuke uitdaging zijn. De fiets is een bouwpakket die je samen met je kindje in elkaar kan zetten. Het is natuurlijk geen Ikea kast met 100 verschillende schroefjes en boutjes. De makers geven aan dat het voor elke ouder makkelijk te doen is.Wil je toch een workshop om de fiets tot 1 geheel te maken, dan kan dat ook. Zo kun je de fiets met andere ouders en kinderen samen in elkaar zetten. De fiets is geschikt voor kindjes vanaf anderhalf  t/m 4 jaar.

De KaboogaBike loopfiets

De kosten

De fiets is op dit moment alleen via de crowdfunding pagina te koop. Er is nog wat hulp nodig om de fiets voor iedereen beschikbaar te stellen. Natuurlijk wil men de fiets ook nog mooier maken dan hij al is. En daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken.Wil je dit lieve fietsje toch al graag kopen, dat kan ook via de site. Hij kost op dit moment €120 euro, en persoonlijk vind ik dat een prima prijs voor een goede degelijke loopfiets. Vooral omdat de fiets een aantal jaren meegaat. Wij zijn zelf in het bezit van de wishbone bike. Deze is ook niet goedkoop, maar je krijgt er heel wat voor terug. Zo ook de Kabooga bike. Stevig, en ik vermoed jaren van plezier.

Ben jij al bekend met deze loopfiets?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.