Baby lifestyle Kids lifestyle

Bibliotheek Boekstart

13 oktober 2014

IMG_27531

Voorlezen, je kan er niet jong genoeg mee beginnen. Al vanaf 3 maanden is het mogelijk om samen met je kindje plaatjes te kijken en voor te lezen. Dit is niet alleen leuk voor een baby, als ouders zul je hier ook veel plezier van hebben.

Voorlezen aan baby’s is dat nou wel leuk of nuttig? Zeker weten dat het leuk is! En ook blijkt het een gunstig effect op de taalontwikkeling van je kind te hebben

Vanaf mijn jeugd ben ik al lid van de bibliotheek en elke week was ik in de bibliotheek te vinden. Stapels boeken heb ik verslonden op regenachtige dagen. Tijdens mijn universiteits studie en de jaren daarna is er niets veranderd en de bibliotheek pas zit nog altijd in mijn portemonnee. Toen ik zwanger was wist ik al dat ik een kast vol boeken voor mijn kleine man wilde hebben Nu hij bijna 9 maanden is heeft hij veel boeken maar samen naar de bibliotheek is ook ontzettend leuk.

IMG_2775

Bij de 6 maanden ( bijna 7 maanden) controle kregen we van het consultatie bureau een waardebon voor het boekstart koffertje. Een week later waren we dan ook in de bieb om lid te worden en om het boekstart koffertje op te halen.

IMG_27731

Het project boekstart is opgezet om kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met boeken en zo hun taalontwikkeling te stimuleren.

BoekStart

  • Een leesbevorderingsprogramma voor ouders en kinderen 0-4 jaar
  • Gratis BoekStartkoffertje voor baby’s, bibliotheeklidmaatschap en BoekStarthoek in de Bibliotheek
  • Adviezen om met je kindje te genieten van lezen en boekentips
  • Uitgevoerd door de Bibliotheek, ondersteund door de gemeente en het consultatiebureau
  • Speciale ouder-en-kind-bijeenkomsten in de Bibliotheek
  • Uitgebreid programma in de kinderopvang

In het koffertje zitten twee boekjes en vooral het knisperboekje was bij mijn zoon een hit.

IMG_27781

Het tweede boekje is zing mee met kleine ezel. Mijn zoon vind het prachtig als ik zing (ook al is het vals) maar snapt nog niet wat de teksten betekenen. Leuk vind hij het in ieder geval wel.

IMG_27771

Wil je ook het boekstart koffertje en lid worden van de bibliotheek, vraag dan bij je consultatie bureau of zij en je lokale bibliotheek ook samenwerken met boekstart. Een leuk en goed project dat kinderen en ouders het plezier van lezen brengt. Samen een verhaaltje lezen voor het naar bed gaan of een boekje met opa en oma lezen is zo nog leuker.

Voor meer informatie over boekstart en jouw bibliotheek kun je terecht op de site van boekstart.

IMG_27851

Zijn jouw kinderen al lid van de bibliotheek?

 

 

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.