Baby lifestyle

Babynestjes uit Scandinavie

21 november 2016

Babynestjes uit Scandinavie

Sinds korte tijd zijn ze helemaal hip, de babynestjes. Deze nieuwe trend is over komen waaien uit Scandinavie. In land als Noorwegen en Zweden is het een veelvuldig gebruik om je kindje rustig te laten slapen in de box of bij je op de bank. Maar is het nou echt handig? Of een zogenaamde must have die je toch niet nodig blijkt te hebben. Wij zochten alle informatie voor je op!

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een mobiel bedje of nestje die je overal mee naar toe kan nemen. Baby’s hebben een lange tijd in de baarmoeder gezeten, en een groot bed of kinderkamer kan dan al snel reusachtig aanvoelen. Slapen doen ze dan toch minder. Lekker geborgen in een draagdoek of bij je liggen vinden ze dan ook heel fijn. In Scandinavie is het al jaren een bekend fenomeen om je kind in een babynestje te laten slapen. Een babynestje is een matras met een omhoogstaande rand zodat je kindje veilig in het babynestje blijft liggen. Doordat het babynestje licht van gewicht is kun je het overal mee naar toe nemen. Op bezoek bij opa en oma, samen op de bank liggen of in de box het kan allemaal. De babynestjes zijn voor kindjes in de leeftijd van 0 tot 6 maanden. Bij Sleepyhead is er ook nog een grand versie voor kinderen vanaf 8 maanden t/m 36 maanden.

Babynestjes uit Scandinavie

Is het veilig?

Het babynestje is bedoeld om je kindje geborgenheid te bieden. En voorzover de berichten en informatie is het een veilige manier om je kindje te laten slapen. Bij de meeste bedrijven vermeld men wel dat ouderlijk toezicht altijd nodig is. Mocht je kindje toch kunnen omrollen dan is dit niet altijd zonder gevaar. Persoonlijk zou ik het babynestje ook niet in bed gebruiken. Ondanks dat het geen gevaar zou opleveren vind ik het risico te groot dat er misschien wel wat gebeurt.

De kosten?

De prijzen varieren nogal van bedrijf tot bedrijf. Voor 77 euro heb je een baby nestje van Done by Deer. Voor een Sleepyhead babynestje zijn de kosten 159 euro. Ze zijn niet goedkoop, maar het is wel een product dat je kindje dagelijks gebruikt. Heb je de pech dat je kindje er niets van wil weten dan is het natuurlijk een overbodige must have. Persoonlijk ben ik fan, vooral omdat je zo de baby heel makkelijk naar bijvoorbeeld opa en oma kan meenemen. Het nestje weegt ook heel weinig dus mee nemen is geen probleem.

Ben jij bekend met de babynestjes?

 

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.