Kids lifestyle

9x het leven van een jongensmama

11 augustus 2015

9x het leven van een jongensmama

Ik heb 1 zoon, en ik mag mij met trots een jongens mama noemen. Niets zo leuk als een lieve knuffelende jongen die je de leukste van de wereld vind. Maar is het nou echt anders of is dat een fabel. Vandaag 10 feiten (mijn ervaring) hoe je de echte jongens mama herkent.

Jongens mama zijn is best speciaal. Geen roze, jurkjes, rokjes of poppen in de buurt te vinden. Mijn zoon heeft knuffels, maar is op hij ergens (kdv) dan is hij gelijk bij de auto’s en de blokken te vinden. Meneer heeft besloten dat auto’s de favoriet zijn. Maar hoe herken je nu eigenlijk een jongens mama? Is dit echt anders dan een meiden mama? Krijg je binnenkort een jongen, lees dan mee met de avonturen van deze jongens mama.

 1. Bloot zijn is het leukste van de wereld! Wie heeft er nou kleding nodig! In je romper/onderbroek lopen is meer dan genoeg kleding. Is het zomer, dan is rondrennen in je blote kont heerlijk. Voor de jongens mama is dit de normaalste zaak van de wereld.
 2. Lekker gooien hoort erbij! Blokken, afstandsbedieningen, tijdschriften, telefoons, en nog veel meer vliegen door de kamer. Even testen of iets nu echt kapot kan gaan is een must. Is het kapot dan moet je als jongen natuurlijk ook heel hard lachen. Krijg je een boze blik van je moeder of vader, dan tover je toch gewoon je mooiste glimlach tevoorschijn. Voor mij heel gewoon dat er af en toe iets rond vliegt door het huis
 3. Bouwen, bouwen, en nog eens bouwen. Mega blokken en duplo zijn ze uren zoet mee. Geef mijn zoon nieuwe duplo, en je hebt geen kind aan hem. Lukt het niet dan smijt je het gewoon even door de kamer. In de avond vinden wij bij het opruimen overal blokken. Tip: koop een goede speelgoed kist waar alle megablokken, duplo, en gewone lego in kan worden opgeborgen.
 4. Stoeien is heel erg leuk. Stoeien met papa is het leukste wat er is. Slaan, ruw stoeien, gooien is dat wat jongens het beste kunnen. Ik ben een jongens mama van 1 zoon, maar ik geloof best dat broers onder elkaar heerlijk tekeer kunnen gaan in hun stoei uur. Ik kan niet wachten totdat hij groter is.
 5. Scheten en poep leer je waarderen. Anderhalf jaar en dan al lachen om een harde scheet is heel normaal. Is je moeder je net aan het verschonen dan is het ook heel grappig om je handje zo naar je billen te laten gaan. Even poep voelen!
 6. In bad gaan is een spetter festijn. Rustig genieten van het badritueel is niet echt mogelijk. Jongens (mijn zoon) hebben de neiging om gezellig te keer te gaan in het bad. Slaan op het water zodat iedereen nat is, en badspeeltjes zijn heel goed gooi materiaal.
 7. Alles wat met auto’s te maken heeft is belangrijk. Als er een auto gen bestaat dan heeft mijn zoon gekregen. Zijn eerste woorden waren mama en papa, maar de eerste echte was AUTO. Rijden we op de fiets naar de supermarkt dan worden alle auto’s bewonderd en bekeken.
 8. Slopen is een hele leuke hobby. Jongens zijn helden in slopen en kapot maken. Geef ze een boek en binnen no time missen er een paar bladzijden. Groter speelgoed is meestal ook niet veilig. Kleine handjes weten hoe ze precies hoe ze een nieuw stukje speelgoed moeten slopen.
 9. Jongens zijn echte knuffel beren. Kusjes geven of gewoon even een knuffel. Jongens kunnen dat als de beste. Samen relaxen op de bank met een fruitje en drinken is heel gezellig en knus.

Dit is mijn ervaring tot nu toe. Maar er staat mij vast nog meer te wachten. Ik kan niet wachten.

Is jouw zoon net zo, of juist compleet anders?

 • Reply
  angelique
  11 augustus 2015 at 14:26

  Haha heel erg herkenbaar!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 augustus 2015 at 09:52

  Met auto’s hebben mijn jongens helemaal niks. Ook niet met voetbal trouwens. Maar ze zijn wel heel lief.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.