Kids lifestyle Life

6 keer het echte peuter verdriet

15 februari 2016

147091717_XS

Photo credits: Kaboompics

De meeste ouders moeten er op een gegeven moment aan geloven, het echte peuter verdriet. De kleine draken kunnen van het allerkleinste ding het op een brullen zetten. En waarom eigenlijk? Vandaag 6 keer het echte peuter verdriet.

Peuters zijn totaal met zichzelf bezig. Niet willen delen, alles is nee, en alles is een drama van formaat. In de supermarkt, op straat, of gewoon thuis, er is altijd wel een reden om heel hard te huilen. Vandaag aandacht voor de echte drama’s die natuurlijk heel erg zijn als je twee bent.

 1. De beer valt van tafel, en mama vergeet hem op te rapen. Voor heel veel kinderen is een beer toch echt de beste vriend. En ook bij ons is het niet anders. Maar als deze valt zegt mijn zoon gelijk, beer vallen. Ben ik niet snel genoeg dan is uiteraard een drama van formaat. Huilen en huilen totdat beer weer in zijn armen is. Tussen het vallen en terug geven zit gemiddeld een minuut. Voor een twee jarige is dat heel lang om je beste vriend te moeten missen
 2. De boterham doormidden snijden in plaats van dubbelvouwen. Een boterham verkeerd snijden is voor een peuter al genoeg om verdrietig te zijn. Niet doormidden maar dubbelgevouwen sommige kinderen. Doe je het verkeerd dan is het natuurlijk een drama. De boterham word uiteindelijk gewoon opgegeten. Maar niet meer doen mama!
 3. De deur van een autootje gaat niet open. Autootjes zijn heel leuk speelgoed, maar het moet wel meewerken. Vooral als er een deurtje niet opengaat. Proberen en nog een sproberen heeft niet het gewenste resultaat. Dan maar door kamer heen gooien, en daarna als een echte drama queen zichzelf op de grond gooien van verdriet
 4. De duplo past niet op elkaar. Mijn zoon is een meesterbouwer, en dat zeg ik echt niet omdat ik zijn moeder ben ;). Hij kan de hele dag met zijn duplo bezig zijn. Maar als het dan toch echt niet lukt dan hoor ik vanuit de keuken een hele harde schreeuw. De duplo scheert langs mijn hoofd, en kleine man is enorm verdrietig. Er past een blok niet op een ander blok, en dat is mega erg natuurlijk
 5. Mama draagt de zonnebril op haar hoofd. De zonnebril boven op het hoofd als je in de supermarkt kan niet. Nee, nee, nee is het antwoord dat ik standaard krijg. De drama kan dan pas echt goed beginnen. Meestal zet ik hem dan ook maar af.
 6. De rits van de rugtas zit niet helemaal dicht. De rugzak rits moet helemaal dicht zitten. Is deze nog een stukje open, dan is er pas echt een drama. Gelukkig is met een beetje hulp dit drama ook snel verholpen.

Stiekem moet ik er wel om lachen. Het is zo grappig dat twee jarige peuters helemaal aan zichzelf denken. De wereld draait helemaal om hen heen.

 

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 februari 2016 at 10:57

  Dat van die duplo vind ik wel grappig… Maar mooi eigenlijk dat hij op deze manier kan oefenen in omgaan met frustratie!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.