Baby lifestyle

1ste verjaardag tips

18 januari 2015

IMG_4743

Er is weer een jaar voorbij en je kleintje is alweer 1 jaar. Onze kleine man is maandag de 19de ook 1 jaar, en wat is het jaar hard gegaan. Voor het eerst omdraaien, zitten, de eerste woorden en sinds kort ook staan.  En dan is het tijd om een feestje te organiseren. Vandaag wat 1ste verjaardag tips voor een hopelijk leuke dag. Tijd voor de allereerste verjaardag, let’s party.

Hoera, hoera en is er 1 jarig en we gaan het vieren. Elke verjaardag kan wat stress met zich meebrengen, maar dat hoeft niet. Taart, cadeaus, uitnodigingen en alles ander bijkomstigheden zijn best snel geregeld als je weet wat je wil

 • Nodig niet teveel mensen uit voor de eerste verjaardag. Je kindje zal veel mensen zien, en dit kan indrukwekkend zijn. Wij hebben een klein feestje en dat vinden we voor het eerste jaar genoeg.
 • Je kindje krijgt veel cadeaus en niet alles zal blij worden ontvangen. Pakpapier vinden ze namelijk vaak leuker, en daar speelt onze kleine man ook altijd graag mee. Gasten zullen best begrijpen dat je kind niet gelijk met het cadeau zal spelen. Leg de cadeaus apart, en in de weken na de verjaardag kan je kindje elke dag met 1 van de cadeaus spelen.
 • Kies een leuk thema uit voor de eerste verjaardag. Een goed kinderfeestje vraagt om een leuk thema. Wij hebben gekozen voor een piraten thema, en we hebben alles in dit thema gekocht. Slingers, uitnodigingen en ik maak zelf piratencupcakes voor de gasten. Zo heb je een eenheid op de verjaardag en alles is snel gekocht en geregeld.
 • Laat het feest niet te lang duren. Wij hebben vanaf 1 uur tot 4 uur de gasten voor het feestje uitgenodigd. Na het slaapje en het middageten is onze kleine man op zijn best. Zo krijgen alle gasten een vrolijk en lief jongentje. Een dreumes die maar wat blij is met zijn visite.
 • Koop een taart voor de volwassenen en een kindertaart. Ik hou niet van de typische verjaardags taarten zoals batman of spiderman. Voor de 1ste verjaardag hebben wij een taart besteld voor de volwassen, en ik maak zelf voor mijn kleine man een (suikervrije) fruit taart. Wij hebben maar 1 ander kindje in de familie en die is pas een paar weken oud. Kleine man heeft een fruittaart helemaal voor zichzelf!
 • Uitnodigingen kun je zelf maken of laten maken. Piraten uitnodigingen zijn er genoeg, maar we hebben zelf de kaarten geschreven in naam van kleine man. Hij nodigde de gasten uit op zijn feestje, zodat iedereen zich speciaal voelde. Kijk goed rond op internet want er zijn genoeg originele adressen waar je leuke kaarten kan bestellen
 • Baby/dreumes outfit is uiteraard belangrijk. Je wil natuurlijk dat je kleine man/meid er heel leuk uitziet, en dit is een goede reden om een lekker te gaan shoppen. Onze kleine man krijgt een stoere spijkerbroek en een mooie Zara trui met 1 erop aan. Deze ligt al meer dan een maand te wachten in de kledingkast. Bij mini Rodini heb ik ook hele leuke kleding gevonden, maar die kopen we anders gewoon even tussendoor. Even extra shoppen mag best als je opeens een dreumes in huis hebt.
 • Maak veel foto’s. Doordat je zo druk bent kun je best wel eens vergeten foto’s te maken. Zorg ervoor dat er iemand is die genoeg foto’s maakt van de dag. Jijzelf, je partner of iemand anders, zo zal je deze dag nooit vergeten. Alle camera’s zijn opgeladen en de telefoons zijn leeg, en dat betekent dat je de hele dag flits, flits en nog eens flits hoort. Wij zijn er klaar voor!
 • Doe inspiratie op via Pinterest. Tientallen boards met leuke ideeën voor een eerste verjaardag. Een over de top verjaardag tot intiem, genoeg informatie om de die paar uurtjes te vullen.

Komende week meer informatie en de leukste websites voor een eerste verjaardag.

Ik ga maar eens de taart voor kleine man maken, met echte piraten kaarsjes. Mijn lieve kleine piraat!

Hoe heb jij de eerste verjaardag van je kindje gevierd/ of ga je het vieren?

 

 

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 januari 2015 at 14:17

  Leuke tips! Alleen een thema hoeft van mij niet. Een kind van 1 snapt dat toch nog niet, en voor de volwassen gasten is het niet nodig.

 • Reply
  Mendy
  20 januari 2015 at 19:37

  Zijn verjaardag was gisteren, en de volwassenen vonden het piraten thema nog leuker dan mijn zoon. Hij vond de aandacht vooral heel leuk.Maar is inderdaad waar, hij had er totaal geen besef van dat hij jarig was

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.