Boek reviews

111 x Daphne Deckers

9 januari 2015

IMG_4654

Met dit boek laat Daphne Deckers je meegenieten van 110 columns, en geeft een voorproefje op haar nieuwe roman. 111 x  Daphne is een verzameling van haar oudere columns en nieuwere bij elkaar. Wij lezen thuis de Volkskrant en niet de krant waarin deze columns in worden gepubliceerd. Ik was dan ook benieuwd of dit boek mij zou boeien, en of het daadwerkelijk de moeite waard is.

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik dit boek van mijn vriend, maar pas onlangs ben ik gaan lezen. Het lag een beetje zielig in de kast, en uiteindelijk ben ik het toch maar eens gaan lezen. Mannen, moeders en meer, de columns van Daphne Deckers schuwen geen onderwerp. Maxima en veertig worden, een dagje uit naar het dolfinarum en remsporen in je zoon zijn onderbroek. Persoonlijk kan ik haar schrijfstijl waarderen, maar dan vooral de boeken waar ze eerlijk vertelt over zwanger zijn en de periode erna.

Het boek  111 x van  Daphne Deckers had ik nog niet eerder gelezen, en hierdoor was het boek voor mij nieuw. Mocht je de columns eerder hebben gelezen dan zal het vaker voorkomen dat je wat pagina’s zal overslaan. Menig column komt dan bekend voor, en dat is niet voor iedereen prettig om te lezen. Voor je het weet heb je het boek/columns doorgelezen, en ook bij mij was het binnen korte tijd uitgelezen.

Mijn mening

111 x Daphne is een leuk boek, mits je de columns nog niet hebt gelezen. Het leest snel en makkelijk, en voordat je het weet staat het weer in de boekenkast. Toch vind ik dit boek iets minder dan de andere boeken die Daphne heeft geschreven. Teveel herhaling waardoor je de neiging krijgt om snel wat bladzijdes over te slaan. De geboorte van een gezin en seks zijn de favorieten van de boeken die Daphne tot nu toe heeft geschreven. De eerlijkheid en open schrijfstijl van Daphne Deckers pakken mij, en ik kan er af en toe flink om lachen. Nu zijn de columns ouder, en mocht je deze al eerder hebben gelezen dan is een opfrissing echt niet erg. Een leuk boek voor op de bank, als de kindjes slapen en je partner op de sportschool is.

IMG_4658

Ben jij bekend met de boeken van Daphne Deckers, en welke heb je gelezen?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.